Äänekosken Asunnot hävittää 170 asuntoa


Harjusenkadulta on purettu jo kuusi vuokrataloa. Nyt on vasaran alla kaksi lisää. Arkistokuva.

Ääneseudun Asunnot Oy:llä on tukala tilanne päällä. Nyt irtisanotaan vuokralaisia, jotta kiinteistöjä päästään hävittämään. 

 

Ääneseudun Asunnot Oy on lähettänyt toimitusjohtaja Mika Karvosen allekirjoittaman kirjeen vuokralaisille, jossa kerrotaan, kuinka yhtiöllä on ollut jo pitkään tyhjiä asuntoja vuokrattavana. Karvonen kertoo lähettämässään kirjeessä, kuinka tilanne ei näytä tulevaisuudessa korjaantuvan, sillä asukasluku Äänekoskella tippuu. 

Yhtiö kertoo ryhtyneensä toimenpiteisiin kannattavuuden parantamiseksi, sillä yhtiön hallitus on hyväksynyt 8.1. pidetyssä kokouksessaan toimintasuunnitelman, jonka perusteella asuntoja tullaan vähentämään 170 kappaletta. 

– Tyhjät asunnot ovat yhtiölle kustannusrasite, ja jos emme tee toimenpiteitä, niin meillä olevat vuokralaiset joutuisivat kustantamaan myös tyhjillään olevien asuntojen kustannukset, kertoo Karvonen lähettämässään kirjeessä. 

Yhtiö on päättänyt luopumaan Kyminkatu 1 ja 3:ta sekä Harjusenkatu 23-25:ssä kahdesta rakennuksesta sekä Rautionmäentie 579 ja Kaarnatie 5b rakennuksista. 

– Ongelma johtuu yksinkertaisesti siitä, ettei tässä markkinatilanteessa ole meillä riittänyt vuokralaisia, Karvonen kirjoittaa.

Yhtiö muistuttaa, ettei raskaiden toimenpiteiden vuoksi ketään jätetä asunnottomaksi. Nyt irtisanotaan vuokrasuhteita, ja luvataan uusi, jopa parempikuntoinen asunto tilalle jostain muusta yhtiön kohteesta.  

Vastaa

 1. Soo soo

  Että ”kiva” juttu.
  Nyt sitten me muut vuokralaiset ootamme kun tämä ongelma väki saapuu naapuriksi. Kuhan ei joutuisi maksamaan hengellään.

  Puhumattakaan että vuokriakin jo korotetaan meillä muillakin.

  Milloinhan on meidän muiden köyhien vuoro joutua taivas alle?

  Vastaa
  1. Järki vihdoin käteen tässäkin

   Nimim. Soo soos: Turha huoli. Kysynnän ja tarjonnan laki huolehtii siitä, että vuokratasot mieluummin laskee kuin nousee, koska asukkaat lähtee muille maille. Etenkin nuoret ponnistavat maailmalle töihin ja asumaan, kun on pakko. Kun yksityinen vuokraa asuntoa, hän mieluummin vuokraa sen kuin antaa olla sen tyhjillään. Kaupunki on vapaaehtoisesti pitänyt asuntoja tyhjillään ja käsitykseni mukaan veronmaksaja on maksanut viulut.

   Vastaa
  2. Tupsu

   Ei ole asiallista kutsua meitä työssäkäyviä ja opiskelevia ihmisiä ongelmaväeksi. Tajuat kai että meillä ne kämpät tästä alta lähtee ja joutuu uutta kahtelemaan. Vuokrankorotukset olen ottanut vastaan jo 10v, nyt on juuri rempattu kämppä alla ja heti lähtee alta.

   Hieman harmittaa.

   Vastaa
   1. kiive

    tämäpä. juuri rempattu. mikseivät sitä ennen remppoja tienneet. ymmärrän. kun ite asuin vuosia siellä päin ei rempatuissa asunnoissa. etsin kauan rempattua asuntoa , lopulta muutin pois kun löysin. näitä eivät silloin suostuneet remontoimaan. en ois muuttanu pois jos oisvat. koti on koti jossa haluaa asua eikä muuttaa pois. yli 35 v asunu äsän taloilla vuokralla ja asun hamaan loppuun

    Vastaa
 2. Juhani

  Todelliset ja tosiasiat nyt kyllä osin hämärtyvät tässä touhussa. Nimittäin, on luonnollista, ettei huonokuntoisiin taloihin ja asuntoihin riitä maksavia asukkaita. Käytännössä yhtä huonosti kuin Äänekoskella hoidettua kunta- tai kuntakonserniomisteista asuntokantaa saa maastamme etsiä kissojen ja koirien kanssa. Nythän myös asukasluku on jälleen lähtemässä, viimeisimmän tilastoinnin mukaan, noususuuntaan. Yksi merkittävä jarru kyseiselle kehitykselle Äänekoskella kuitenkin on juuri laadukkaiden, järkevähintaisten vuokra-asuntojen puute. Vanhoista, heikkotasoisista, epäekologisista rakennuksista olisi jo yli 20 vuotta sitten pitänyt luopua ja rakentaa kunnollista tilalle. Nyt, armon vuonna 2020, on jo hiukan kiire.

  Vastaa
  1. Juhani

   * Kommentin alusta niin sanotusti livisti ennen aikojaan ”syyt”-sana pois (siis 1. sanan, ”todelliset”, perästä).

   Vastaa
 3. Kally

  Aijaaha. Ei oo eka kerta kun raha palaa. Ensin remontoidaan nätiks ja nyt puretaan. On nähty ennenkin. Miten ol asemakadun keittiöremppa esim.

  Vastaa
 4. Esa-Veikko Tourunen

  En näe tässä talojen purkamisessa mitään ongelmaa. Vuokralaiset saavat paremmat asunnot samalla kun kaupunki säästää kuluissa, joten miksi valitatte?

  ÄSA lupaa tarjota nyt purettavissa taloissa asuville uudet, tasokkaammat vuokra-asunnot. Nuo tyhjillään olevat asunnot ovat tyhjillään syystä, kun ne eivät kelpaa kenellekään ja niitä on kallista remontoida mm. koska usein sisältävät nykyisen lainsäädännön johdosta kalliita asbestin purkutöitä yms.

  ÄSAlla on nykyisin erittäin siistejä, nykyaikaisesti remontoituja asuntoja joista suurin osa alkaa olla varmasti jopa siistimpiä kuin yksityisten tarjoamat vastaavat.

  Silti jokainen voi miettiä kuinka kannattavaa mahtaa olla pitää tyhjillään asuntoja joita on jo remontoitu isolla rahalla siistiin kuntoon, että ne kelpaisivat vaativien vuokralaisen asuttaviksi, mutta eivät kelpaa talon sijainnin tai muiden talossa asuvien asukkaiden takia kenellekään. Noissakin purettavissa taloissa on tehty useita isoja peruskorjausremontteja asuntoihin joissa on uusittu kaikki mahdollinen, koko asunto lähes uutta vastaavaksi, erinomaista työnjälkeä ja hyvää rakennustapaa noudattaen mutta silti asunnot ovat tyhjillään kun kukaan ei tunnu haluavan niihin muuttaa.

  Vastaa
 5. kerkko

  ois purkaneet jo 2000 luvun alussa niinkun puhuttiin. silloin jouduttiin jo muuttamaan pois purkutuomion alta. kauan kesti. silloin ei ois tullu mitään älämölöötä. mielellään muutettiin pois.

  Vastaa
 6. Niina

  Rakennetaan uutta tietä, äänekosken keskustaa rempataan ym. tyhjän päivästä, ostetaan kalliita osakkeita uudesta talosta- siihen löytyy rahaa! Sitten aletaan karsia muualta asumuksia, palveluita koska ollaan helvetin velkanen kunta!!!

  Vastaa
 7. Veki

  Ei ois vuokrataloja tyhjillään jos tehtäis uusia rivareita yksiöillä ja pikkukaksioilla.

  Vastaa