Äänekosken Hall of Famen ensimmäinen nainen on tähditetty!


Jone Sohlman ja Ärmyn puheenjohtaja Mikko Nurmi luovuttivat tittelin Pirjo Moisiolle, pyyteettömän työn tekijälle.

Hall of Famen jäsenet saavat omat tähtiplakaatit Pub Markuksen seinälle perustetulle Wall of Famelle. Tänä vuonna kunnian sai Pirjo Moisio. 

 

Tänä vuonna ÄKSRockissa tittelin niiasi itselleen suolahtelainen Pirjo Moisio, kaikkien Äänekosken Hall of Fame -aikojen ensimmäinen nainen! Ärmy katsoi, että on aika huomioida myös taustavoimissa toimiva henkilö, jota ilman moni tapahtuma ei olisi onnistunut.

– Moni suurikin tähti saa olla kiitollinen Pirjolle siitä että Ärmyn tapahtumissa on ollut puitteet viimeisen päälle kunnossa ja lavalla on voinut tyytyväisenä loistaa, Jone Sohlman kertoo.

Hall of Fameen liitettävä henkilö ei valikoitunut aikaisempaan tapaan järjestetyllä internet-äänestyksellä.

– Ärmy päätti tänä vuonna nostaa Hall of Fameen pitkäaikaisen Ärmyn ja Äknepopin taustavoimissa pyyteetöntä työtä tehneen Pirjo Moision. Vuosikymmenten ajan Pirjo toimi yhdistyksen taloudenhoitajana, lipunmyyjänä, järjestyksenvalvojana, tapahtumien siivousvastaavana, muun talkooväen ja esiintyjien muonittajana sekä järjen äänenä liian hulluille ideoille, valitsijaraati kertoo.

Ärmy katsoi että on aika huomioida myös taustavoimissa toimiva henkilö, jota ilman moni tapahtuma ei olisi onnistunut.

Valinnasta hämmentynyt Pirjo Moisio ennätti jo pohtia, voisiko huomionosoituksen antaa jollekin toiselle?

– Minä olen aina halunnut olla sellainen harmaa hiirulainen, yli neljännesvuosisadan erilaisten musiikkitapahtumien taustalla hääräillyt Pirjo huokaa.

Pirjon veli, Jani J.J. Penttinen, toimi Äknepopin taloudenhoitajana vuonna 1982.

– Jani muutti pois, ja tehtävä jäi minulle aina vuoden 2016 loppuun saakka, Pirjo laskee.

Äänekosken rockhistorian kirjoihin ja Pub Markuksen seinälle ovat aiemmin päässeet, Jukka VehkalaJasu Rossi, Enu Tikander, Jaska Liimatainen, Pentti Ronkanen ja Juha Raivio, Matti Leppänen ja Janne Poikolainen. 

EDIT: Lisätty Leppänen ja Poikolainen

Vastaa