Äänekosken kaupunki lanseeraa kilpailun Viiskulman kiertoliittymän taideteoksesta


Tähän kiertoliittymään etsitään nyt sopivaa taidetta.

Kilpailun tarkoitus on löytää Äänekosken kaupungin Viiskulman kiertoliittymään julkinen taideteos.

 

Kiertoliittymä on kaupungin keskusta-alueen tärkein sisääntuloväylä ja sen sisäosaan halutaan lisää näkyvyyttä. Viiskulman kiertoliittymän graafinen ilme on tärkeä kehittyvälle kaupungille ja sen elinvoimalle. Palkintosumma 30 000 euroa sisältää taiteilijapalkkion, materiaalikustannukset, työn osuuden sekä työn sijoittamisesta perustuksille aiheutuvat kustannukset.

Kilpailu järjestetään 3.6.-1.8.2019 välisenä aikana. Kilpailun aiheena ovat Äänekosken kaupungin vaakunassa olevat kurjet. Teos voi olla esittävä tai abstrakti. Teoksen tulee liittyä oleellisesti Häränvirran siltaan lisättäviin kurkiaiheisiin, ja tukea kaupungin vaakunassa olevaa heraldiikkaa. Teoksen pääaineen tulee olla metallia, mutta teos voi sisältää myös eri aineiden yhdistelmiä.

Kaupungin tekninen lautakunta valitsee kolme jatkoon päässyttä ehdotusta kokouksessaan syys-lokakuussa 2019. Vapaa-ajan lautakunnan valitsema valintaryhmä valitsee kilpailun voittajan lokakuussa 2019. Teos toteutetaan Viiskulman kiertoliittymään kevään – kesän 2020 aikana.

Kilpailukutsu, säännöt ja lisätiedot löytyvät osoitteesta: https://www.aanekoski.fi/26257

Vastaa

 1. Antti

  Minkä takia liikenneympyröihin pitää laittaa härpäkkeitä estämään näkyvyyttä? Muutenkin kun suurin osa autoilijoista ei osaa ajaa oikein liikenneympyröissä, sitten vielä niihin taideteoksia sotkemaan?

  Vastaa
  1. Henri

   Sotkemaan? Huomaa henkilön joka haluaa elää betoniviidakossa eikä ymmärrä kulttuurin päälle mitään. Pitäisikö samalla keitelejazzit lakkauttaa, koska se ruuhkauttaa kaupunkia ja sotkee paikallisten autoilijoitten rytmin?

   Herätys hohhoijjaa

   Vastaa
 2. Rasvakaapeli

  Jos taidetta haluaa nähdä niin pitäiskö se kuvatus rakentaa johonkin muualle, liikenneympyrä huonoin mahdollinen paikka. Ympyrään tultaessa ihastellaanko taidetta, vai keskitytään jalankulkijoihin ja muuhun liikenteeseen, kuka ottaa vastuun kolareista ? Siistein olisi vallikivistä rakennetu reunus ja epäsuoravalaistus siihen.

  Vastaa