Äänekosken Mortonin matka päättyy – kaupunki etsii yrittäjää Rantapuistoon


Harmin paikka, vaikka upea paikka onkin! Morton häviää Rantapuiston kesästä. Nyt etsitään yrittäjää tilalle.

Konttiravintola Mortonin seikkailut jatkuvat Äänekoskelta eteenpäin. Viiden kesän ajan äänekoskelaisia ilahduttanutta Konttiravintolaa ei siis kesällä 2020 nähdä Äänekosken keskustan Rantapuistossa, vaan upea sijainti odottaa nyt uusia ideoita ja uutta yrittäjää.

 

Konttiravintola Mortonin yrittäjä Jarna Kaplas kertoo, että Konttiravintola-konseptista erityisen tekee juuri sen liikuteltavuus. Kontit voi laittaa sinne, mihin kiinteiden rakennusten tekeminen ei muuten onnistuisi. Tämä onkin vienyt yritystä jatkuvasti tutkimaan uusia paikkoja ja vie edelleen.

– Morton on syntynyt halusta taistella tylsyyttä vastaan ja tehdä elämästä vähän yllätyksellisempää. Nämä arvot sekä halu valloittaa maailmaa burgeri kerrallaan pitävät meidät liikkeellä ja ajavat testaamaan jatkuvasti uusia juttuja. Moottoritie on kuuma, sen suurempaa dramatiikkaa ei lähdöllemme Äänekoskelta liity. Yhteiselo kaupungin ja äänekoskelaisten kanssa on täällä sujunut tosi hyvin koko ajan, Kaplas sanoo.

Morton avasi kolmannen Konttiravintolansa Äänekoskelle keväällä 2015. Sopiva paikka löytyi Rauhankadun päästä, uudesta Rantapuistosta. Näiden viiden vuoden aikana varrella koko puistoalue on kehittynyt ja elävöitynyt valtavasti uusien harrastusmahdollisuuksien, laiturien ja maisemoinnin myötä.

– Tuo Rantapuisto on jo alusta alkaen ollut mielettömän kaunis paikka, mutta vuosien varrella se on vilkastunut hurjasti. On ollut tosi hienoa olla mukana alueen kasvussa ja kehityksessä, Kaplas kuvailee.

Äänekosken kesän kohokohdista Kaplas nostaa esiin Keitelejazz -festarit.

– Upeeta, että tapahtuma herätettiin uudestaan henkiin. Toivottavasti ymmärrätte, että Keitelejazz on yksi koko Suomen festarikesän helmistä, Kaplas muistuttaa.

Kesällä 2019 Mortonin Konttiravintolat palvelivat Äänekosken lisäksi Jyväskylässä, Kuopiossa, Pieksämäellä ja Varkaudessa. Yrittäjä Jarna Kaplas on vielä vaitonainen tulevan kesän suunnitelmista.

– Tulevan kesän kuvioista on totuttuun tapaan kerrottu lisää aina kevättalvella, joten palaillaan sitten asiaan. Tietysti kaiken aikaa pidämme silmät ja korvat auki sen suhteen mihin Konttiravintolat sopisivat. Mortonin 10-vuotissynttäreitä juhlitaan varmasti koko kesä, sen voin paljastaa jo tässä vaiheessa.

Mortonin lähdön myötä Äänekosken Rantapuistosta vapautuu viehättävä kesäkeidas jollekin uudelle toiminnalle.

– Me viemme konttimme ja kalusteet mennessämme, mutta muut puitteet ja toimiva infra jäävät paikalle. Olen varma, että tässä on kekseliäälle yrittäjälle erinomaiset askelmerkit lähteä tekemään omaa juttuaan, millä ilahduttaa äänekoskelaisten kesäpäiviä – ja miksei talvellakin, Kaplas vinkkaa.

Rantapuiston kehittäminen on kaupungin agendalla myös jatkossa. Äänekoskelle rakennetaan parhaillaan keskusaukiota, jonka myötä rantaan tulee moderni kulkuyhteys  kaupungintalon ja kirjaston välistä. Liikepaikasta kiinnostuneiden tulee olla yhteydessä Äänekosken kaupungin elinvoimajohtaja Markku Rautiaiseen.

Konttiravintola Morton kiittää lämpimästi äänekoskelaisia ja Äänekosken kaupunkia viidestä yhteisestä vuodesta.

Vastaa