Äänekosken museonjohtajan virkahaku jatkuu


Äänekosken taidemuseo etsii uutta isäntää. Kuva: Äänekosken kaupunki.

Äänekosken museonjohtajan virkaan tuli kahdeksan hakemusta. Neljä haastateltiin, mutta virka laitettiin uudelleen hakuun.

 

Miksi näin, vs. vapaa-aikajohtaja Jupe Pohjolainen?

– Halusimme ottaa jatkoaikaa itsellemme, Pohjolainen kertoo.

Pohjolainen kertoo, että olemassa olevat hakemukset otetaan huomioon.

– Toivomme, että saamme lisää hakijoita, Pohjolainen sanoo.

Museonjohtaja Pekka Soinisen viimeinen työpäivä ennen eläköitymistä on keskiviikkona.

Virka täytetään vakinaisesti 1.1.2020 alkaen ja virkaan valittu voi toimia museojohtajan sijaisena 31.12.2019 saakka.

– Haemme johtajaa, joka ymmärtää nykyaikaisen museotoiminnan edellytykset muuttuvassa teknologisessa kulttuuriympäristössä, museopalvelujen roolin osana sivistysyhteiskuntaa, sekä museotoiminnan saatavuuden ja saavutettavuuden merkityksen eri kohderyhmien näkökulmasta, hakemuksessa linjataan.

Äänekosken kaupunki ylläpitää Äänekosken museota, johon kuuluvat Äänekosken taidemuseo ja Äänekosken kaupunginmuseo. Lisäksi Äänekosken kaupunki avustaa Keitele-Museo Oy:n toimintaa, joka on vesi- ja rautatieliikenteen toiminnallinen erikoismuseo Suolahden satamassa ja Wanhalla Asemalla. Keitele-Museo Oy on Äänekosken kaupungin tytäryhtiö, jonka osakkeista kaupunki omistaa 87,9 %. Kaupunginmuseolle ollaan tällä hetkellä kunnostamassa näyttelytiloja Metsän entiseen hallintokonttoriin, aivan taidemuseon viereen.

Vastaa

  1. Heikki Penttinen

    Oppiarvo ei niin paina – käytännön kokemus kouluttaja, siinä tieto taito pitkälle sanelee missäkö pitää mennä Museotoimessakin.

    Vastaa