Äänekosken Sarjakuvaseura jälleen urheilutiedon Suomen mestari


Äänekosken Sarjakuvaseura teki hattutempun! Voittajajoukkuueen Teijo Piilosen, Terho Vuorisen, Jorma Lehtosen ja Vesa Tikanderin on helppo olla yhtä hymyä! Onnea!

Äänekosken Sarjakuvaseura voitti jo kolmannen kerran urheilutiedon joukkuekilpailun Suomen mestaruuden.

 

Kolmannen kerran mukana ja kolmannen kerran SM-titteli. Siinä Sarjakuvaseuran armoton tilasto urheilutiedon SM-joukkuekilpailusta.
Lauantaina Helsingissä käydyssä kisassa Sarjakuvaseura oli suorastaan ylivoimainen. ÄSS sai 96,5 pistettä ja toiseksi tullut Tuusulanjärvi 83,5. Marginaali oli suurempi kuin aiemmilla kerroilla.
Sarjakuvaseuran joukkueen syömähammas oli tuttuun tapaan Vesa Tikander, joka kaivoi muutaman minuutin puhinan jälkeen vastauksen esimerkiksi tähän kysymykseen:

Kuka

1.  on vastustajan kaatamisellaan aiheuttanut ulkoratayleisurheilun aitajuoksufinaalin uusimisen päivää myöhemmin
2.  voitti tuolloin sekä alkuperäisen juoksun että ilman a-kohdan juoksijaa käydyn uusinnan?
Koska joukkue ei muistanut moista miesten finaalia, se alkoi miettiä naisten kisoja – jotka valitettavasti selvästi huonommin muistettiin.

– Pika-aidoista on ilman muuta kysymys, pähkäili Jorma Lehtonen.
Tikander muisti, että 1970-luvulla Puolan Grazyna Rabsztynille sattui usein kisoissa kaikenlaista. Niinpä päädyttiin Rabsztyniin.
Kisan voittajaksi Vesa ehdotti DDR:n Johanna Klieriä, joka oli yksi lajin valtiaita tuohon aikaan.
Ja pong! Täydet pisteet!

Kilpailussa esitettiin 100 kysymystä, 20 kerrallaan. Kuhunkin 20 kysymykseen oli aikaa vastata 30 minuuttia, joten liikoja ei ehtinyt miettiä.

Tässä muutama esimerkki kysymyksistä:

1.  Mikä oli ensimmäinen maa, jonka Suomi voitti jalkapallon a) MM-karsintaottelussa, b) EM-karsintaottelussa?
2.  Mikä seura ylsi yhä ennätyksellisesti 29 peräkkäisenä kautena pudotuspeleihin NHL:ssä 1968-96?
3.  Kuka arvokisoissa ilman yksilömitalia jäänyt mies tuli 43,6 sekunnin johdossa ensimmäiseen vaihtoon MM-hiihtojen 4×10 km:llä 1991 ja oli auttamassa Norjaa voittoon?
4.  Kuka suomalainen voitti pistepörssin tyttöjen jääkiekon 18-vuotiaiden sarjan MM-kisoissa Japanissa 2019?
5.  Kuka suomalainen miesjääkiekkoilija ei pelannut koskaan MM-kisoissa, vaikka oli mukana olympiaturnauksissa a) 1984 ja 1988, b) 2002 ja 2006?
Vastaukset jutun lopussa.
Vesa Tikanderin ja Jorma Lehtosen lisäksi joukkueessa olivat tällä kertaa Teijo Piilonen ja Terho Vuorinen. Joukkue oli sama kuin kahdella ensimmäisellä voittokerralla, paitsi että Vuorinen oli Timo Piilosen tilalla.
– Tiesin ainakin sen, missä lajissa entinen poliisiylijohtaja Mikko Paatero on saanut SM-mitaleja, Vuorinen tuuletti kisasta innostuneena.

Kilpailun tulokset: 1) Äänekosken Sarjakuvaseura 96,5, 2) Tuusulanjärvi 83,5, 3) KotHam City 83, 4) Itä-Suomi 74,5, 5) Tampere 73, 6) Oulun tietokilipailuyhistys 58,5, 7) Lauttasaari 52,5.

Vastaukset: 1) a) Puola, maalein 2-0 Helsingissä 1965, b) Kreikka, maalein 3-0 Helsingissä 1978
2) Boston Bruins
3) Öyvind Skaanes
4) Elisa Holopainen
5) a) Erkki Laine, b) Ville Nieminen

Vastaa