Äänekosken ydinkeskustaan nousemassa uusia kerrostaloja niin senioreiden kuin nuorisonkin kodiksi


Ydinkeskustan uusi ilme on piirretty paperille.

Äänekosken ydinkeskustaan, monitoimiaukion reunaan mahdollisesti nousevat alustavat luonnokset ovat valmiina. Kaupunginhallitus päätti myöntää korkotukilainaa. 

 

Avain Palvelukodit Oy jätti lokakuussa kaupungille korkotukilainahakemuksen lausuntoa varten. Äänekosken ydinkeskustaan monitoimiaukion reunaan on suunnitteilla 40 ikäihmisten asuntoa ja 24 nuorisoasuntoa. Mikäli Avain Palvelukodit Oy:n hanke toteutuu, näyttää Äänekosken kaupunkikuva varsin uudenaikaiselta. Kaupungin lausunto ARA:lle oli kaupunginhallituksen käsittelyssä 4. marraskuuta.

Kaupunginhallitus päätti puoltaa Avain Palvelukodit Oy:n hanketta. Kaupunki toivoo, että ARA hyväksyisi Avain Palvelukodit Oy:n hankkeen ja myöntäisi hakijalle tarpeelliset korkotukilainat ja investointiavustukset hakemuksissa esitetyn mukaisesti.

– Mikäli rahoitus onnistuu, alkaisi hanke vuoden 2020 syksyllä ja valmistuisi talvelle 2022, kaupungin kaavoituspäällikkö Olli Kinnunen kertoo.

Kautonkadun varteen kaavaillaan viisikerroksisia seniori- ja nuorisoasuntoja 4600 kerrosalaneliömetrin verran.

– Näin isoja asuntojen rakennuskohteita Jyväskylän ulkopuolelle ei ole lienee aikoihin toteutettu Keski-Suomessa, Kinnunen iloitsee.

Seniorikodit sijoittuisivat kahteen asuinkerrostaloon siten, että esteettömien asuntojen keskipinta-ala on noin 54 m2.  Kokonaiskustannuksiksi arvioidaan noin 6,9 miljoonaa euroa, josta kaupungilta haetaan korkotukilainaa 5 048 570 euroa ja ARA:n investointiavustusta 1 682 856 euroa.

Suunnittelukohteen kolmanteen asuinkerrostaloon sijoittuvien nuorisoasunt jen keskipinta-alaksi on suunniteltu noin 45 m2 . Nuorisoasuntojen arvioitu kokonaiskustannus on noin 3,5 miljoonaa euroa, josta haetaan korkotukilainaa 3 123 252 euroa ja ARA:n investointiavustusta 347 028 euroa.

Nuorisoasuntojen asukkaat tulisivat pääosin olemaan ensiasuntoon muuttavia nuoria aikuisia. Asunnot on pääsääntöisesti tarkoitettu työssä käyville ja työelämään hakeutuville nuorille aikuisille sekä opiske lijoille. Vanhusten senioriasunnot sijoittuvat samaan rakennuskokonai suuteen ja rakennusten sijoittelu mahdollistaa sukupolvien välisiä kohtaa misia nuorten ja senioreiden välillä.

Vastaa

 1. Willie

  Olisiko aika välillä rakentaa Suolahteenkin uusia kerrostaloja? Viimeisin rakennettu vuonna 1982.

  Vastaa
   1. kiira

    niihin ei kukaan halua. ovat siinä kunnossa. tai sitten täydelliset peruskorjaukset kiitos.

    Vastaa
  1. Pekune

   Porrassalmellahan oli suunnitelmissa rakentaa Suolahteen kerrostalo, mutta ennakkomyynnissä ei kauppa käynyt. Ei Konginkankaallekaan ole rakennettu kerrostaloja miesmuistiin.

   Vastaa
 2. kerkko

  niinpä. kyllä vuokrataloihin olisi asukkaita. eu oikeen ole varaa ostella monellakaan.

  Vastaa