Äänekoski sai tukea Nestlé For Healthier Kids -iltapäiväkerhoille


Vauhdikkaat Nestlé For Healthier Kids -iltapäiväkerhot liikuttavat jälleen tuhansia lapsia eri puolilla Suomea – nyt myös Äänekoskella. Kuva Sini Hokkanen.

Iltapäiväkerhot ovat suosittuja ja hyviä hakijoita riittää joka vuosi. Projektissa pyritään löytämään aina uusia paikkakuntia toimintaan, mutta myös palkita ansioituneita, erityisen hyvin toimineita kouluja paikkakunnalla. Tänä vuonna Äänekoski sai mahdollisuuden päästä mukaan. Kerhon vetovastuussa toimii Äänekosken Urheilijat. 

 

Nestlén ja Suomen Urheiluliiton yhteistyöohjelma tarjoaa vuosittain maksuttomia, liikunnallisia iltapäiväkerhoja 20 paikkakunnalla kevään ja syksyn aikana. Nyt kerhotoiminta pääsee alkuun myös  Äänekoskella. Kerhoissa lapset saavat myös tietoa terveellisestä ruokavaliosta, ja kerho vahvistaa  lasten kokemusta omista liikuntataidoistaan ja innostaa heitä liikkumaan.

Ohjelmassa alakoululaiset osallistuvat iltapäiväkerhoihin, joissa opetellaan liikunnan perustaitoja: hyppäämistä, heittämistä ja juoksemista yleisurheilun keinoin. Lisäksi lapset saavat tietoa terveellisestä ruokavaliosta UKK-instituutin Terve koululainen -hankkeen suunnittelemista toiminnallisista tuokioista.

Suositusten mukaan suomalaisten kouluikäisten lasten ja nuorten tulisi terveytensä kannalta liikkua päivittäin vähintään 1−2 tuntia monipuolisesti ja ikään sopivalla tavalla. Tuoreet objektiiviset mittaukset ovat osoittaneet, että vain pieni osa suomalaisista lapsista ja nuorista yltää suositusten mukaisiin liikuntamääriin. Koululaisten arkeen tarvitaankin monipuolisia ja helposti toteutettavia mahdollisuuksia lisätä liikkumista ja vähentää paikallaanoloa. Vähän liikkuville lapsille liikunnan lisääminen koulupäiviin ja koulujen yhteydessä järjestettävä kerhotoiminta on erityisen tärkeää.

Ohjelman kautta mahdollistetaan kerhon toteutus ja ohjaajan palkkaaminen. Tavoitteena paikallistasolla löytää yhteistyötä paikallisen seuran ja koulun välille sekä kasvattaa seuran roolia paikkakunnan liikuttajana, sanoo ÄU:n toiminnanohjaaja Sini Hokkanen.

Kerhon vetäjänä toimii urheiluseura Äänekosken Urheilijat. Nestlé For Healthier Kids -iltapäiväkerho liikuttaa koululaisia aina torstaisin klo 13-15 liikuntatalolla. 

 

Vastaa