Äänemäen laskettelurinne avataan lauantaina 4. tammikuuta


Hissijonoissakin pidetään tarpeellinen turvaväli. Arkistokuva.

Suomen nykytalvet näyttivät taas todelliset kasvonsa Äänemäen lumettajille.

 

Tykitys aloitettiin ensimmäisen kerran joulukuun alkupäivinä ja tänä aamuna (29.12) saatiin kolmannella yrityksellä tehtyä lunta riittävästi, että ainakin ykkösrinne voidaan avata lauantaina 4.1.

– Tästä suuri kiitos ahkerille talkoolaisille ja rinteenhoitajille. Me tehtiin töitä yli 500 tuntia varsinkin lasten liikuntaharrastuksen hyväksi, Jorma Kiviranta kertoo.

Taas tuli todistettua, että fysiikan lait pitävät paikkansa.

– Vesi muuttuu lumeksi sitä ilmaan ruiskutettaessa, kun on riittästi pakkasta, ilman suhteellinen kosteus on alhainen ja pisaroiden viipymä ilmassa on mahdollisimman pitkä. Nyt saatiin tehtyä saman verran lunta kahdessa päivässä 10-15 asteen pakkasella kuin viikossa pakkasen ollessa 2-5 astetta.

Riteiden aukioloajat ovat samat kuin aikaisempinakin vuosina: maanantai suljettu, tiistai-perjantai 15-20 ja lauantai ja sunnuntai 12-18. Vuokraamosta löytyy välineitä sekä suksia, että lautoja kaiken kokoisille laskijoille.

– Tarjoamme suksi- ja lautaopetusta viikonloppuisin ja muinakin aikoina rajoitetusti. Eri harraste- ja koululaisryhmille kanatta kysyä edullisia ryhmälippuja. Uutuutena jäjestämme yhteityössä Jyväskylän Freestyle Seuran kanssa freestyle koulun, joka starttaa tammikuun alkupuolella. 

Äänekosken Uheilijat toivottaa vanhat ja uudet harrastajat tervetulleiksi Äänemäen rinteille vaudikkaan talviliikunnan pariin. Mäellä tavataan.

Vastaa