Artesaaniruoassa näkyy sydän ja sielu – Säilyke Herttualle menestystä


Kuva: Säilyke Herttua

Viikonloppuna käydyssä Artesaaniruoka SM 2019 -kilpailussa Jyväskylässä arvioitiin 122 kilpailutuotetta 62 yritykseltä.

 

Mukana oli yrityksiä Suomen lisäksi myös Virosta ja Latviasta. Säilyke Herttua Oy nappasi kultaa lihasäilykkeiden sarjassa hirvenpaistisäilyykkeellään. Mikko Somiskan Säilyke Herttua on perustettu vuonna 1996 ja on siitä asti valmistanut lihaisia herkkuja niin säilykkeiden, makkaroiden kuin palvienkin muodossa.

Kilpailun tuomarina toiminut Margot Wikström toteaa, että tuotteiden arviointi vaatii todellista paneutumista.

– Tärkeintä artesaaniruoassa on lopulta maku. Sen tulee voittajatuotteessa olla kohdallaan. Tuomareiden tärkeä tehtävä on auttaa yrityksiä tuotteiden kehityksessä ja kilpailun avulla tehdä artesaaniruokaa näkyväksi Suomessa, Wickstörm kertoo.

Tämän vuoden kilpailun teemana olivat villiyrtit. Osassa tuotteista olikin hyödynnetty luovasti muun muassa nokkosta ja koivunlehteä. Snaksit-kategoriassa kultaa voittaneesta marengista sekä hapatetun maidon kategoriassa niin ikään voittajaksi valitusta jogurtista löytyy puolestaan kuusenkerkkää.

–  Kilpailu oli kovatasoinen. Yhteistyö eri toimijoiden ja maakuntien välillä on erittäin tärkeää myös yritysten ja tuotteiden kehityksen kannalta. Ideat on tehty jaettavaksi ja yhdessä olemme enemmän, toteaa kilpailunjohtaja Leena Pölkki.

Kilpailu käytiin lauantaina 14.9. Dynamolla JAMK Lutakon kampuksella. Voittajatuotteet ovat tänään sunnuntaina esillä Wemmi-syysmarkkinoilla Jyväskylän Paviljongissa.

 

www.artesaaniruoka2019.fi/fi/

Vastaa