Bluestrio Talmud Beach Willeen


Bluesmystiikkaa ja mieskauneutta tihkuvan trion ulosanti lauletaan bluesissa suin, puristamatta ja hiljaa, ja soiton boogie leijailee sakeassa pyryssä eksyneen lumihiutaleen painottomuudella.

 

Talmud Beach tallaa samoja polkuja Robert ja Blind Willie Johnsonin, ZZ Topin, J.J. Calen sekä 22-Pistepirkon kanssa.Nykymusiikissa soitetaan usein suurilla volyymeilla ja tehotuotetuilla massiivisilla soundeilla. Talmud Beachille hiljaa ja herkästi soittaminen on ollut alusta alkaen kaiken perusta. Viisivuotisen olemassaolonsa aikana kokoonpano on esikoislevynsä lisäksi julkaissut livekasetin Daniel Johnston & Talmud Beach: Live At Tavastia sekä Summertime Mother/Punainen kukko split-singlen Panssarijunan kanssa. Yhtyeen toinen albumi Chief julkaistiin keväällä 2016 Svart Recordsilla. Uutta materiaalia on parhaillaan työn alla. Kuullaanko sitä jo tällä keikalla?

– Kitara- ja rytmikuvioita kiehutetaan kunnes ne vaivihkaa saostuvat ja väkevöityvät. Riffien yllä leijuvissa melodioissa ja tarinoissa on salaperäisyyden herkkää auraa. Talmud Beachin musiikkia leimaakin kiehtova kahden todellisuuden läsnäolo. Toisaalta trio on juureva ja karvainen, toisaalta sen lauluissa on vanhojen hippien kielellä ilmaistuna ’värit päällä, Pekka Laine, Soundi

Liput ennakkoon alk. 16,50e tiketti.fi ja ovelta 18e

Talmud Beach, to 17.10. klo 19. Wille – olohuone ja keittiö, Äänekoskentie 311, Äänekoski. Järjestää Äänekosken kulttuuritoimi.

Vastaa