CP Kelco on myyty Nouryonille


Äänekoskella toimivalla CMC:tä eli karboksimetyyliselluloosaa valmistavalla CP Kelcolla on uusi isäntä.

J.M. Huber yhtiö on allekirjoittanut sopimuksen CP Kelco:n CMC-liiketoiminnan omistusoikeuden siirtämisestä Nouryonille, kaupan vaatiessa vielä kilpailulainsäädännöllisen hyväksynnän.

 

– Odotamme, että myynti saadaan päätökseen lähikuukausina, Jukka Kivimäki kertoo.

Nouryon on maailmanlaajuinen tuottaja kemikaaleille, joita käytetään päivittäisten tuotteiden kuten paperin, muovien, rakennusmateriaalien, elintarvikkeiden, lääkkeiden ja henkilökohtaisen hygienian tuotteiden valmistuksessa. Nouryon on lähes 400 vuotta vanha yritys, jolla on yli 10 000 työntekijää ympäri maailmaa.

Yrityskauppa kuvastaa Nouryonin strategiaa investoida liiketoimintaan houkuttelevilla kasvumarkkinoilla, mukaan lukien yritysostot. Nyt hankittu liiketoiminta valmistaa täydellisen CMC-tuotevalikoiman ja palvelee asiakkaita yli 80 maassa. Se sisältää maailmanluokan tuotantolaitoksen sekä edistyneen tutkimus- ja kehitysyksikön, jotka sijaitsevat Äänekoskella.

Nouryon -yhtiö perustettiin virallisesti vuonna 2018 silloisen AzkoNobelin liiketoimintojen jakautuessa. Yhtiön alkuperä juontaa juurensa kuitenkin huomattavasti pidemmälle, kattaen neljä vuosisataa ja toimipaikkoja Hollannista Saksaan, Ruotsiin, Kiinaan, Yhdysvaltoihin ja Brasiliaan.

Nopeat faktat Nouryonista

Noin 10 000 työntekijää ympäri maailmaa

Lähes 400 vuoden kokemus kemianteollisuudesta

Toimintaa yli 80 maassa

5,0 miljardin euron liikevaihto vuonna 2017

Perusarvot

Tien näyttäminen

Yhdessä kasvaminen

Sitoumuksista kiinni pitäminen

Yritysstrategia

Jatkuva toiminnan erinomaisuus

Kasvun nopeuttaminen

Investoinnit kasvun vauhdittamiseksi

Vastaa