Freestylekoulu opastaa nuoria laskijoita lajin pariin – ilmoittaudu mukaan!


Antti Minkkinen opastaa nuoria laskijoita freestylen saloihin.

Äänekosken urheilijoiden ja Jyväskylän Freestyleseuran yhteistyössä järjestämällä kurssilla tutustutaan suksitemppuiluun.

Äänemäessä järjestetään yhteistyössä ÄU:n ja Jyväskylän Freestyleseuran kanssa freestylekoulu 14. tammikuuta alkaen. Kymmenen kerran kurssilla opitaan peruslaskutaitojen lisäksi myös erilaisia temppuja suksilla, lupaa opettaja Antti Minkkinen.

– Freestylekoulu on suunnattu 8–13-vuotiaille, jotka jo osaavat vähän laskea ja haluavat kokeilla mitä kaikkea rinteessä voi tehdä. Temppusuksia ei tarvitse erikseen, vaan vuokravälineilläkin pääsee hyvin alkuun, Minkkinen neuvoo.

Kypärä on pakollinen kaikille laskijoille, ja tällä kertaa keskitytään nimenomaan suksilla laskemiseen – ei siis lumilautailuun.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Freestylekoulun rinnealue valmistuu opettaja Antti Minkkisen (vas.) ohjeilla, Jarkko Siirtosen ja Mika Gröhnin osaavissa käsissä.

RINTEESEEN on jo rakennettu kumparereita, hyppyreitä ja erilaisia reilejä temppuilijoiden tarpeisiin. Freestylekoulussa harjoitellaan edellä mainittujen lisäksi myös esimerkiksi takaperin laskemista, joten lapsen laskutaito pääsee kehittymään monella tavalla myös ihan ”suoran mäen” laskemistakin ajatellen.

– Kaikki ovat tervetulleita ryhmään, ja itse saa vaikuttaa siihen millaisia juttuja haluaa harjoitella. Porukan mukaan edetään, itsekin kilpaa laskenut Antti Minkkinen kuvaa.

Freestylekoulu Äänemäessä 14.1. alkaen tiistaisin kello 18–20. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://www.jfs.fi/

Äänemäen maisemia rinnekoneen kyydistä.

Vastaa

  1. Heikki Ojala

    Äänekosken Urheilijoiden Tom Saariaho voitti jo 1970-luvulla SM-mitalin Freestyle-hiihdossa. Joten perinteitä Äänekoskella on.

    Vastaa