Erilaista opiskelua: Poken nuoret opiskelijat viettivät viikon leirielämää


Kasvatus- ja ohjausalan opiskelijat opiskelivat viikon leiriolosuhteissa.

Lue Poken Kasvatus- ja ohjausalan opiskelijoiden ajatukset leiriviikosta.

Lähdimme kasvatus- ja ohjausalan leirille maanantaina 19.8 Vähän ristiriitaisin mielin. Ajattelimme että emme pärjäisi viikkoa ilman sähköä tai juoksevaa vettä. Viikko alkoi vähän väsynein fiiliksin.

Ekana päivänä kasasimme puolijoukkueteltat, illalla meidän kaminan lämmittämisessä oli paljon ongelmia eikä teltassa vilisevät muurahaiset helpottanut tilannetta yhtään.

Asiat tuntuivat aluksi vaikealta, koska kaikki täytyi tehdä itse ja vaikeamman kautta. Ensimmäinen yö oli kylmä ja kostea, koska emme jaksanut pitää kaminassa tulia.

Leiri porukka jaettiin neljään ryhmään ja jokaiselle ryhmällä oli vastuupäivät ja -alueet. Leirillä myös leikittiin ja vietettiin normaalia leirielämää. Tiistaina meille pidettiin ensiapukoulutusta. Muina päivinä meillä oli myös erilaisia oppitunteja. Vastuuryhmät oli ruoka, ohjelma, turvallisuus ja rakentaminen.

Ensimmäisen päivän jälkeen kaikki alkoi sujua jo paremmin kun pääsi rytmiin kiinni. Leirin aikana teimme kaikki ruuat itse ja kaikki muutkin asiat mitä siellä piti tehdä.

Kaikkien piti opetella käyttämään trangiaa ja jokaisen täytyi mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja kokeilla rajojaan.

Leiriläisistä tuli kuin pieni perhe ja kaikille pystyi puhumaan omista asioista. Viimeisenä iltana paistoimme lettuja ja pidimme leiridiscon. Yöllä istuimme nuotiolla, lauloimme ja katsoimme tähdenlentoja.

Kun lähdimme leirille, emme osanneet odottaa että siellä olisi niin kivaa ja hauskaa. Joten voisimme mennä uudestaankin jos mahdollisuus tulee.

Teksti ja kuvat: Sanni Kalliokoski ja Sanni Turpeinen

Vastaa