Hirvaskangas saa uutta energiaa yritysrakentamisesta


Havainnekuva Meconetin tehtaasta. Kuva: Lehto TIlat / Meconet

 

Paikallinen Meconet Oy ja karstulalainen Heavy-Trans Oy ovat tekemässä investointeja alueelle.

 

Hirvaskankaan teollisuustonttien rakentaminen ei ole lähtenyt liikkeelle niin voimakkaasti kuin alunperin kaavailtiin, mutta nyt alueelle on luvassa piristystä.

Terästeollisuusyritys Meconet Oy on kaavaillut jo pitkään uuden tehdasrakennuksensa paikaksi Hirvaskangasta. Vanhat tilat Äänekosken teollisuusalueella ovat käymässä ahtaaksi, ja yritys on hieronut tonttikauppaa Äänekosken kaupungin kanssa useita vuosia. Nyt asia on edennyt niin, että rakennuslupa Hirvaskankaalla sijaitsevalle tehdasrakennukselle on etenemässä käsittelyyn. Tehdashallin koko tulisi olemaan 7000–8000 neliötä.

Rakennustyöt aloitetaan vielä syksyn 2019 aikana ja tuotantotilat valmistuvat keväällä 2020.

Uusi tehdas tarvitaan, sillä Meconetin Äänekosken tehtaalla valmistettaville syvävetotuotteille on ollut hyvä kysyntä niin kotimaassa kuin Keski-Euroopan markkinoilla.

—Tuotteidemme kysyntä on ollut hyvällä tasolla ja myyntimme on onnistunut voittamaan uusia kansainvälisiä asiakkuuksia. Ilman uutta tehdasta emme pystyisi investoimaan uuteen teknologiaan ja jatkamaan kasvuamme. Tehtaan rakentaminen on yhtiömme historiassa todella merkittävä investointi, joka tulee luomaan myös työpaikkoja, kertoo yrityksen hallituksen puheenjohtaja Tomi Parmasuo.

Myös Karstulalainen maanrakennusyritys Heavy-Trans Oy pohtii liiketoimintaansa laajentamista Hirvaskankaalle ja suunnittelee ostavansa kaupungilta noin 1,9 hehtaarin tontin uutta Heavy Center Hirvaskangas Oy:n toimitilaa varten. Kauppa on maanantaina kaupunginhallituksen käsittelyssä.

 

 

Vastaa