Hirvaskankaalle nousee mittava raskaan kaluston huoltokeskus


Heavy Centerin raskaan kaluston monipalvelukeskuksen rakennustyöt Hirvaskankaalla ovat käynnistyneet. Kuva: Lasse Hämäläinen

Heavy Center Oy:n uusi investointi tarjoaa katsastusaseman, rengasliikkeen sekä korjaamopalvelut myös henkilöautoille.

Hirvaskankaalla ovat käynnistyneet autojen korjaus- ja huoltohallin rakennustyöt. Karstulalaisen autokorjaamon Heavy Center Oy:n toimitusjohtaja Tommi Salo kertoo, että yhtiön omistuksessa on Spektrin ja Suolahdentien välissä noin kahden hehtaarin alue, jolle nousee ensi vaiheessa 2400 neliön toimitilat.

– Maanrakennustyöt työt ovat käynnissä. Jos sää pysyy leutona, jatketaan rakentamista jo talven aikana ja valmistuminen aikaistuu. Joka tapauksessa toiminta alkaa tämän vuoden aikana.

Toiminnan ydin on raskaan kaluston huolto- ja korjaustyöt, pesulinja sekä varaosapalvelut. Tiloihin on tulossa myös katsastusasema ja rengasliike. Toiminnan piirissä ovat myös henkilöautot. Lisäksi työkoneille ja raskaalle liikenteelle avataan hydrauliikkaliikkeen palvelut.

– Mahdollisesti käynnistyy myös raskaan kaluston autokauppa, Salo kertoo.

Hän arvioi, että toiminnot työllistävät ensimmäisen vaiheen aikana yhteensä 20-30 henkeä.

Hirvaskankaan mittavat liikennevirrat ovat hankeen kannustimena.

– Nelostietä kulkee Hirvaskankaan kohdalla vuorokaudessa pari tuhatta rekkaa ja itä–länsi-suunnassakin tuhatkunta. Palvelujen pariin ei tarvitse poiketa valtatieltä kuin pari sataa metriä, Salo selvittää.

Lasse Hämäläinen

Vastaa

  1. Taito T

    Nerokasta suunnittelua kun kauppakeskus jää autotallin taakse piiloon. Ja autotallissa tulee julkisivu romulavoineen

    Vastaa