Huima haki upean voiton Kaarinasta

06.10.2019 21:09
Kalle Koivunen oli hurjassa vireessä päätösjaksolla (arkistokuva).

Miesten koripallon B-divisioona pyörähti käyntiin sunnuntaina. Huiman miehistö matkasi avausotteluunsa Kaarinan Uran vieraaksi. Äänekoskelaiset onnistuivat kääntämään vaiherikkaan ottelun edukseen lopulta lukemin 61–69 (14–13, 20–11, 7–16, 20–29).

– Hieno voitto ja kova tason nosto päätösjaksolla, Huiman päävalmentaja Tommi Koskinen myhäili tyytyväisenä.

Huimalla oli ottelun ensimmäisellä puoliajalla suuria vaikeuksia hyökkäyspäässä, etenkin heittopeli tökki pahemman kerran. Äänekoskelaiset saivat ensimmäiseen kahteen jaksoon kasaan ainoastaan 24 pistettä. Puolustuksessa taisteluilme oli kuitenkin hyvä, eikä kotijoukkue pääsyt näin karkaamaan 10 pistettä suurempaan johtoon.

Ottelun tahti lähti muuttumaan heti puoliajan jälkeen. Vierasjoukkue kiristi puolustusta entisestään ja hyökkäyspeli alkoi hiljalleen parantua.

– Saatiin jalat toimimaan ja alettiin sitä kautta voittamaan yksi vastaan yksi tilanteita, Koskinen kertoi.

Huima nousi kolmannen jakson puolivälissä jo pisteen johtoon Trenton Claytonin (10/8) lay-upilla. Tuo kori jäi kuitenkin Claytonin viimeiseksi, sillä mies vihellettiin kaksi minuuttia myöhemmin suihkuun viidennen virheen merkiksi. Kun hetkeä aiemmin Joona Lasarov (0/1) koki saman kohtalon, oli äänekoskelaisten korin alusta Kasperi Häkkisen (11/8) varassa.

Virhevaikeuksista huolimatta äänekoskelaiset pysyivät ottelussa mukana ennen kaikkea todella kovan puolustuspelin ansiosta. Päätösjakson puolivälissä tilanteessa 48–48 kotijoukkue onnistui kuitenkin nykäisemään hetkessä kahdeksan pisteen johdon. Ottelu näytti kääntyvän kaarinalaisille, varsinkin kun Claytonin ja Lasarovin seuraksi suihkuun oli vihelletty myös Juuso Salmi (10/7) ja Veeti Jämsen (4/).

Kalle Koivunen (24/5) oli kuitenkin eri mieltä. Kolmeen ensimmäiseen jaksoon vain seitsemän pistettä tehnyt nuorukainen syttyi todellisiin liekkeihin ottelun ratkaisuhetkillä. Koivunen paukutti viimeiseen viiteen minuuttiin 12 pistettä Huiman 17 pisteestä. Mukaan mahtui muun muassa kahdeksasta metristä lähtenyt kolmonen ja muutama näyttävä ajo.

– Pelimiehen merkki, että ei hätkähdä vaikka alussa ei heitto uponnut, Koskinen kehui suojattiaan.

Koskinen oli myös erittäin tyytyväinen siihen, että joukkue sai voittotilin auki heti avausottelussa. Se tärkeä asia nuoren joukkueen itseluottamuksen kannalta.

– Ennenkaikkea tämä oli puolustusvoitto, päästettiin vain 61 omiin viime kaudella kovia pistelukemia tehnyttä joukkuetta vastaan. Tämä oli myös hyvä viesti joukkueelle, että voidaan voittaa taistelutahdolla.

Huiman kausi jatkuu viikon päästä uudessa kotisalissa Pankkarilla Hyvinkään Pontevaa vastaan. Ottelu alkaa kello 17:00.

1. Huimafani sanoo:

Todella surkea taso 1B-divarissa jos tolla joukkueella haetaan vierasvoittoja jostain.