Huima jatkaa vahvoja otteitaan B-divisioonassa – tällä kertaa kaatui Puhu Juniorit

19.01.2020 21:35
Markus Santa esiintyi pirteästi viikonlopun otteluissa. (arkistokuva)

Äänekosken Huiman koripallomiehistö pelasi sunnuntaina ensimmäisen kotiottelunsa joulutauon jälkeen, kun PuHu Juniorit Vantaalta saapui vierailulle. Sarjataulukossa Huiman kanssa tasapisteissä olleet vantaalaiset joutuivat kotimatkalle tyhjin käsin, sillä kotijoukkue tyylitteli voittoon lukemin 82–66 (23–22, 21–15, 15–11, 23–18).

Ottelun alkuhetket olivat tasaista vääntöä, mutta nopeasti kävi selväksi, ettei vierasjoukkueelta löydy pysäyttäjää vahvassa vireessä olevalle Trenton Claytonille. PuHu on pitkän pään Luukas Vaara (20/16) ja Niki Ahola (6/1) ajautuivat hetkessä virhevaikeuksiin paimentaessaan Huiman sentteriä. Ottelussa 29 pistettä ja yhdeksän levypalloa kirjauttanut Clayton teki jo ensimmäisellä puoliajalla muhkeat 20 pistettä.

– Me ollaan parannettu paljon siinä miten me löydetään Clayton korin alta ja jatketaan syöttämistä hänelle, vaikka joskus tulisikin vähän huonompi suoritus. Se avaa meidän muille pelaajille tilaa, Huiman päävalmentaja Tommi Koskinen kertoi.

Selkeistä loppulukemista huolimatta ottelu ei missään nimessä ollut kotijoukkueelle mikään läpihuutojuttu. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla Huimalla oli vaikeuksia vierasjoukkueen vahvan kaukoheittopelin kanssa. Etenkin Samatar Abokar (19/9) oli vahvassa vireessä.

– Se oli vähän siinä ja siinä mihin ottelu kääntyy, kun vastustaja heitti niin pirun tarkasti. Onneksi puoliajan jälkeen Juuso Salmi (11/8) astui esiin ja pysäytti Abokarin. Abokar teki toisella puoliajalla vain neljä pistettä. Saatiin muutenkin ulkokentän puolustus parempaan kuntoon toiselle puoliajalle, Koskinen kertoi.

Samaan aikaan PuHu sai paremmin otetta Claytoniin tuplaamalla ja välillä jopa triplaamalla, mutta muut Huiman pelaajat käyttivät auenneen tilan erinomaisesti hyväkseen Veeti Jämsenin (13/4) ja Markus Sannan (8/3) johdolla.

Päätösjaksolla kotijoukkue onnistui venyttämään johdon yli 15 pisteeseen, eikä varsinaista voittokamppailua enää nähty. Sen sijaan muutamia näyttäviä suorituksia nähtiin. Muuan muassa Claytonin kaksi perättäistä väkevää donkkia.

Huiman on ottanut nyt vuoden alkuun kaksi tärkeää voittoa, kun ensin kaatui vain voiton vähemmän ottanut HyPo ja nyt tasapisteissä ollut PuHu Juniorit. Voitot käytänössä sinetöivät kauden ensisijaisen tavoitteen eli pudotuspelipaikan.

Seuraavaksi vastaan asettuu pykälää kovempi joukkue tulevana sunnuntaina, kun Huima matkaa Saloon sarjakakkosena majailevan PeU-Basketin vieraaksi.

1. Oz sanoo:

Hurjasti on joukkueella vielä parannettavaa. Kolmosten onnistumisprosentti oli 4%. (1/23).

2. Pettymys sanoo:

Ikävää katsottavaa.. Aina huudellaan tuomarin suuntaan… Kotijoukkuekin saattaa rikkoa… Aikansa kun tuomari kuunnellu, niin tuomari kääntää pelin suunnan kotijoukkueelle.. Harmillista..