Huima kaatoi HyPo:n kotiavauksessa


Markus Santa tyhjensi vastustajan taskut neljä kertaa ja viimeisteli siinä sivussa 13 pistettä. (arkistokuva)

Äänekosken upouuden Pankkari Areenan ensimmäinen B-divisioona-ottelu käytiin sunnuntaina kun Huima kohtasi Hyvinkään Pontevan. Äänekosken kaupunki tarjosi otteluun ilmaisen sisään pääsyn, niinpä lähes 700 katsojaa pääsi juhlimaan kotijoukkueen hienoa 89–69 (16–18, 19–20, 24–13, 30–18). 

– Puhtaan pelin joukkue oli vastassa. Ponteva tulee olemaan sarjassa korkealla, sillä heillä on kokoa ja kokemusta, sekä he pelaavat liikkuvaa hyökkäyspeliä. Meidän valmistautuminen kuitenkin onnistui ja saatiin scoutattua niiden pelitapaa, Huiman päävalmentaja Tommi Koskinen kertoi tyytyväisenä. 

Ensimmäinen puoliaika oli tiukkaa taistelua, jota leimasi Huiman osalta jo harjoitusotteluissa näkynyt tehottomuus hyökkäyspäässä. Ottelun edetessä tehot alkoivat löytyä ja päätösjaksolla nähtiin jo vapautunutta ja hienoa hyökkäyspeliä. 

– Se on kumma juttu, että kun puolustus toimii niin hyökkäyspeli vapautuu. Vastustaja ei pääse kokoajan tekemään koreja, niin ei ole paineita hyökkäyksessä jatkuvasti onnistua, Koskinen sanoi viisaasti. 

Mistä sitten johtuu, että puolustus on jo tässä vaiheessa kautta niin hyvässä kuosissa?

– Kaverit ovat ymmärtäneet sen, että me ei olla sarjan taitavin joukkue, mutta me pystytään olemaan sarjan kovin puolustusjoukkue. Jos halutaan. Puolustuspelissä on tärkeintä, että olet hyvässä kunnossa, valmis tekemään töitä joukkueen eteen ja pysyt koko ajan nöyränä, Koskinen selvensi pelifilosofiaansa. 

Ehkä Huima ei ole sarjan taitavin joukkue, mutta takakentältä löytyy yksi sarjan ehdottomasti sarjan taitavimmista pelaajista. 17-vuotias Kalle Koivunen (20/4/3 syöttöä) oli jälleen huikeassa vireessä. Koivunen pystyi kerta toisensa jälkeen ohittamaan puolustajansa, jonka jälkeen viimeisteli kovalla prosentilla tai löysi vapaan joukkuekaverin. 

Koivusen lisäksi 15-vuotias Juuso Salmi (6/6/7 syöttöä) oli hyvässä vireessä, kun Huima repäisi päätösjaksolla ratkaisevan eron. Unohtaa ei voi myöskään 16-vuotiasta Veeti Jämseniä (11/2), joka taisteli puolustuksessa tuttuun tapaan ja upotti pari tärkeätä kolmosta. Kokeneemmasta kaartista Markus Santa (13/2/4 riistoa) pelasi loistavan ottelun ja Kasperi Häkkinen väänsi mukavat 12 pistettä ja kahdeksan levypalloa. 

Harjoitusotteluissa vaisusti esiintynyt Trenton Clayton (20/7) alkaa lopulta lunastamaan vahvistukselle asetettuja odotuksia. 

– Vihdoin alkaa Clayton olemaan kunnossa. Se on tuolla jenkkilässä ihme homma, kun ei ole sopimusta niin et pääse mihinkään treenaamaan. Clayton oli kesällä neljä kuukautta treenaamatta, Koskinen sanoi. 

Huiman kausi jatkuu viikon päästä vierasottelulla Vantaalla PuHu Junioreita vastaan. Hieman yllättäen kyseessä on kärkikamppailu, sillä myös PuHu on voittanut kauden molemmat ottelunsa ja ollut huomattavasti paremmassa iskussa kuin parina viime kautena. Seuraava kotiottelu on 27.10. PeU-Basketia vastaan. 

Vastaa