Huimalle jälleen voitto – tällä kertaa kaatui Westside Espoosta


Veeti Jämsen palkittiin ottelun parhaana. (arkistokuva)

Pankkarilla tarjottiin jälleen koripalloviihdettä sunnuntai-illan ratoksi, kun Äänekosken Huiman miehet kohtasivat Espoon Basket Teamin ja Leppävaaran Pyrinnön yhteisjoukkueen, joka tunnetaan miesten B-divisioonassa nimellä Westside. Vain kaksi ottelua tällä kaudella voittanut Westside ei kyennyt horjuttamaan vahvaa isäntää, vaan Huima korjasi täyden pistepotin koriluvuin 79–67 (19–8, 20–20, 18–18, 22–21). 

– Puhuttiin tänään ennen peliä, että alkuverrytely hoidetaan kunnolla. Näin hermosto on hereillä, eikä olla niin flegmaattisia, Huiman päävalmentaja Tommi Koskinen kertoi viitaten tietysti kauden aiempien kotiotteluiden heikkoihin avausjaksoihin. 

Herättely oli selkeästi tuottanut tulosta, sillä kentälle saapui täysin erinäköinen kotijoukkue. Hurjalla intensiteetillä puolustanut Huima pääsi juoksemaan riistojen jälkeen helppoja koreja. Vajaan kuuden minuutin pelin jälkeen äänekoskelaiset olivat karanneet jo ratkaisevaan 17–1 johtoon.

– Ottelun alkoi täysin eri tavalla kuin aiemmin, mutta sen jälkeen mentiin vähän vastustajan peliin mukaan, eikä pystytty tappamaan peliä, Koskinen tuumaili.

Westside pääsi otteluun paremmin mukaan, mutta ei kuitenkaan päässyt missään vaiheessa kunnolla uhkaamaan Huimaa ottelun voitosta. Ottelun henki oli koko ajan se, että kotijoukkue vei ja vierasjoukkue roikkui mukana. 

Siihen nähden tuomarilinja ei ollut aivan ottelun hengen mukainen. Tuomarikaksikko Paulus Parkatti–Pekka Pentti antoi pelata kovaa ja se tuntui hämmentävän enemmän Huiman pelaajia. 

– Meillä on ollut pelaajilla vähän loukkaantumisia ja varsinkin heihin vaikutti, kun oli aika paljon selästä työntämistä sun muuta, Koskinen sanoi. 

Osasi myös Huiman pelaajat pelata kovaa. Tästä hyvä esimerkki oli jälleen kerran Veeti Jämsen (10/2), joka pimensi Westsiden kokeneen syömähampaan Sami Maroufin (12/14). Etenkin ottelun alussa Marouf oli täysin aseeton molemmissa päissä kenttää ottelun parhaana palkitun Jämsenin käsittelyssä. 

Äänekoskelaisten hyökkäystehoista vastasivat kovaan vireeseen päässyt Tiitus Kuukkanen (22/3) ja jälleen tyylikkästi pelannut Kalle Koivunen (18/5). Nilkkavaivainen Trenton Clayton (11/7) jäi normaalitehoistaan, mutta oli tärkeä palanen aina kentällä ollessaan. Koskinen pyöritti vaihtorulettia reilusti ja välillä paletti meinasi mennä vähän sekaisin, mutta silloin homman otti haltuun 15-vuotias Juuso Salmi (6/3/5 syöttöä), joka johti joukkuetta isännän ottein. 

Huima on nyt sarjassa neljäntenä tasapisteissä toisena ja kolmantena olevien PeU:n ja RaPy:n kanssa. Seuraavaksi äänekoskelaiset kohtaavat juuri RaPy;n vieraskentällä. Syyskauden viimeisessä ottelussa vieraaksi saapuu sarjaa tappioitta johtava Tapiolan Honka. 

Vastaa