Huimalle täysi pistepotti viikonlopun otteluista


Markus Santa esiintyi pirteästi viikonlopun otteluissa. (arkistokuva)

Miesten B-divisioona, koripallo
Huima–Ura Basket 87–71 (22–18, 16–20, 19–16, 30–17)
Huima–Pyrintö Akatemia B 68–55 (15–13, 16–16, 22–5, 15–21)

 

Otteluohjelman mukaan tammikuun 5. päivä pelattavaksi tarkoitettu ottelu Ura Basketia vastaan, oli Huiman pyynnöstä siirretty myöhempään ajankohtaan. Se myöhempi ajankohta oli lauantaina, kun kaarinalaiset saapuivat Huiman vieraaksi Pankkarille. 

Ottelu oli molemmille joukkueille tärkeä, sillä äänekoskelaiset tavoittelivat sijoittumista neljän parhaan joukkoon, jolloin joukkue saisi kotiedun kevään pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Kun taas Ura Basket tarvitsee kipeästi voittoja välttääkseen putoamisen. Toisaalta pudotuspeliviivaankaan ei ole matkaa kuin muutama piste. 

Huima aloitti ottelun kotiotteluille tyypilliseen tapaan nihkeästi. Hyökkäyspeli ei lähtenyt rullaamaan odotetulla tavalla. Tähän suurimpana syynä oli vieraiden kokenut korinalusjyrä Brian Moultrie (19/17/7 syöttöä). Vuosikauden Suomen divareita kolunnut Moultrie otti yliotteen Huiman ykköskorintekijä Trenton Claytonista (14/6).

Kotijoukkueen puolustus oli kuitenkin sen verran hyvällä mallilla, ettei Ura Basket päässyt missään vaiheessa seitsemää pistettä suurempaan johtoon. Hiljalleen Huima alkoi löytää ideaa myös hyökkäyspäässä ja ottelu alkoi odotetusti kääntyä kotijoukkueelle loukkaantumisesta toipuneen Kalle Koivusen (20/2) johdolla.

Lopullinen ratkaisu ottelulle nähtiin päätösjakson puolivälissä, kun Huima juoksi 12–0 jakson ja karkasi tavoittamattomaan 15 pisteen johtoon. 

Loistava päätösjakso Ura Basketia vastaan oli pelkkä kaunis muisto, kun Huima kohtasi sunnuntaina sarjajumbona majailevan Tampereen Pyrintö Akatemia B:n. Kotijoukkue sortui jälleen perisyntiinsä, eikä ottelun alkuun saatu sitä intensiteettiä mitä päävalmentaja Tommi Koskinen haluaisi. 

– Ei ollut taaskaan kovin kaunista. Vastustajat jotka ovat sarjataulukossa meidän alapuolella ovat meille kaikkein hankalimpia. Sen ei pistäisi olla mitään asenneongelmaa, kun ei mekään vielä niin hyvä joukkue olla. Jotenkin kuitenkin se vaikuttaa meidän puolustuspeliin, nytkään ensimmäisen puoliajan puolustus ei ollut lähellekään sitä mitä parhaimmillaan on, Koskinen ihmetteli.

Tamperelaisten kokoonpano elää todella paljon ottelusta toiseen, sillä ainoastaan Mikko Nurmi on pelannut joukkueen kaikissa otteluissa tällä kaudella. Tämä taas näkyy selkeästi joukkueen yhteispelissä, joka oli ajoittain todella huonoa etenkin hyökkäyspäässä. Näinpä ei ollut vaikea arvata, että Huima menee menojaan, kunhan saa edes hiukan ryhtiä omaan tekemiseen. 

– Heti kun alettiin puolustamaan meidän puolustussääntöjen mukaan puoliajan jälkeen, niin peli ratkesi nopeasti. Hieno homma on kuitenkin se, että vaikka ei pelata koko peliä omalla hyvällä tasolla, niin pystytään silti repimään voittoja, kuten nytkin molempina päivinä, Koskinen kertoi.

Huima teki siis viikonlopun molemmissa peleissä tarvittavan ja otti tärkeät pisteet. Koskinen oli tyytyväinen siihen, että pystyi peluuttamaan koko kokoonpanoaan tasaisesti ja myös onnistumisia tuli tasaisesti. 

Pyrintöä vastaan parhaat parhaat tilastorivit kasasivat Trenton Clayton (16/11), Kasperi Häkkinen (12/14) ja Markus Santa (10/8). 

Huima on sarjassa nyt neljäntenä 24 pisteellään. Runkosarjaa on jäljellä enää neljä kierrosta. Seuraavat kaksi ottelua Huima  pelaa vieraissa sarjapaikasta ja myös pudotuspelipaikasta tiukasti taistelevia Lappeenrannan Namikaa ja Espoon Westsidea vastaan.

Kotisalissaan Huima pelaa seuraavan kerran vasta perjantaina 6. maaliskuuta. Ottelu alkaa kello 18.30

Vastaa

  1. Bullriver

    Huima selkeästi edistynyt tällä kaudella . Nuoret Koivunen ja Salmi kasvavat koko ajan tärkeämmäksi ja tärkeämmäksi joukkueen kannalta. Kauanko Huima saa pitää heidät?

    Vastaa