Influenssarokotteelle kova kysyntä – piikkiä jonotettiin ruuhkaksi asti


Äänekosken terveyskeskus pullisteli influenssarokotetta hakevista ihmisistä. Keskiviikkona järjestetty megatapahtuma rokotteen saannin yhteyteen antoi tuhdin tietopaketin erilaisista terveyteen liittyvistä palveluista. 

 

Rokotteen jälkeen tai sitä jonottaessa oli mahdollisuus tutustua Kantapalveluun sekä lainattaviin apuvälineisiin. Myös hoitotarvikejakelu piti oveaan auki iltaan saakka.

Vastaanottopalveluiden osastonhoitaja Tiina-Emilia Seppänen iloitsee, kun ihmiset ovat ottaneet rokoteasian vakavasti. Influenssarokotteen saa ilmaiseksi yli 65-vuotiaat, sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvat 3-64-vuotiaat, raskaana olevat, kaikki 6-35 kuukauden ikäiset lapset, vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri, terveys- ja sosiaalialan ammattilaiset sekä lääkehuollon henkilöstö ja varusmiespalvelukseen astuvat.

– Ihmiset ovat nyt selvästi innostuneempi saamaan influenssarokotteen. Samalla kertaa on ollut myös mahdollisuus tarkastaa tetanus- eli jäykkäkouristusrokotteen voimassaolo. Olemme antaneet tetanusrokotteita todella paljon, Seppänen sanoo.

Suolahdessa influenssarokotteen sai 310 henkilöä, Konginkankaalla 188 ja Äänekoskella annettiin kahden päivän aikana influenssarokottetta 1159 kertaa. Nyt on menossa kolmas rokotepäivä. Sumiaisissa ei ole vielä rokotteita annettu. Äänekosken terveyskeskuksen rokoteilta kestää tänään klo 18 saakka.

– Ensimmäisenä päivänä jonot venyivät kun väkeä tuli ruuhkaksi asti. Nyt on maltillisempi päivä, Seppänen katselee.

Suurin osa influenssarokotteen ottaneista välttyy tältä ikävältä ja joskus hyvin pitkälliseksi venyneeltä sairaudelta. Influenssarokotteen antama suoja kestää noin vuoden.

– Ihmisten rokotustietoisuus on lisääntynyt, hyvä niin, Seppänen sanoo.

MARJO STEFFANSSON

Piikin ottaminen ei sattunut yhtään: ”Se on kuin hyttysen pisto”.

 

 

Vastaa