Jäähallihanke etenee – lainan lisätakaukselle tarvetta 1,5 miljoonan euron verran


Uudesta hallista on tulossa ennennäkemätön energiapakkaus.

Maanantaina kokoontuva kaupunginhallitus saa päätettäväkseen Suolahden jäähallin rakentamiseen omavelkaisen takauksen korottamisen 1,5 miljoonalla eurolla hankkeen rahoituksen turvaamiseksi.

 

Kaupunki on jo aiemmin myöntänyt hankkeelle kolmen miljoonan euron takauksen Proavera Oy:n Kuntarahoitus Oyj:tä otettavalle lainalle. Valtio on myöntänyt jäähallin rakentamiseen euroja reilut 800 000. Asia tulee käsittelyyn heti hallituksen jälkeen kokoontuvalle valtuustostolle. 

Proavera Oy:llä on hankkeen lisärahoittamiseksi käynnissä myös kiinteistökauppa, jolla voidaan kattaa hankkeen vaatima lisärahoitus. Kiinteistökauppa ei ole vielä toteutunut, joten tästä syystä Proavera Oy anoi kaupungin omavelkaisen takauksen korottamista 1,5 miljoonalla eurolla hankkeen rahoituksen turvaamiseksi. Takauksen kokonaissumma olisi korotuksen jälkeen 4,5 miljoonaa euroa.

Proavera Oy:n suunnittelutyö uuden jäähallin rakentamiseksi on valmistunut kesäkuussa ja massalaskennan jälkeen hankkeen kustannusarvio nousi. Hankkeen uusi kustannusarvio on 5,35 miljoonaan euroa.

Valtion tukipäätös on voimassa marraskuun loppuun saakka 2019, joten hanke on aloitettava tämän vuoden puolella.

Vastaa

  1. 4711

    Olisikohan Äänekoskella aika alkaa muistamaan muitakin harrastuksia kuin liikuntaa. En aliarvioi liikuntaa ja sen merkitystä ihmiselle mutta kun se vain on niin että kaikkia se ei kiinnosta. On paljon hyviä harrastuksia mitä vois myös julkisella rahoituksella avustaa. Esim musiikki, taide, esittävä taide jne. Miksi niihin ei löydy mahdollisuuksia ja tiloja. Toivottavasti aletaan järjestää niillekin tiloja, kun niillekin olisi kysyntää.

    Vastaa