Joulumantelin 18. luukku: Olga Kolari – Winter Dream


Olga Kolari on Hietamalla asuva multi-instrumentalisti. Hän soittaa eri kokoonpanoissa sekä yksin kanteletta, harppua, pianoa ja viulua.

 

Muusikko ei tunne genrerajoja ja toukokuun Kansainvälisessä Kantelekilpailussa niin barokkiohjelmaa taidemusiikkisarjaan kuin kansanmusiikkiohjelmaa Keski-Suomen kanteleella. 

Improvisaatio, esiintymishetkessä syntyvä ja elävä musiikki jota ei voi – eikä tarvitsekaan kirjoittaa nuoteiksi on yksi Olgan intohimo. Improvisaatiokappaleita syntyy tuosta vaan arjen keskellä yllättävissä tilanteissa eikä inspiraation puutetta ole juuri koskaan. Joulumantelin harppukappale, Talviunelma, Winter Dream, on yksi tuollaisista hetkessä syntyneistä improvisaatioista, tunnelma ja mielentila vailla alkua ja loppua, sammuttamattomia resonoivia kieliä. 

Olga soittaa useammassa kokoonpanossa kuten pienkanteleryhmä Mielen Maisemissa, harppuduo Harpoetissa ja keskisuomalaiseen kanteleperinteeseen keskittyvässä Ruuhkavuodessa. Miehensä Henry Kolarin kanssa tänä vuonna on syntynyt uusi yhteinen projekti, Mistica, jossa akustiset soittimet ja synteettisaattoritaustat kohtaavat luoden mystistä tunnelmaa.

Sävellys: Olga Kolari
Olga Kolari: harppu, koskettimet

Video: Pekka Ouli
Valokuva: Vivi-Ann Janhonen


Vastaa