Juha Vartevan muistokonsertin tuotto ohjataan Urhon junioritoimintaan


Juha Varteva oli tuttu näky monen kuoron riveissä.

Alkuvuoden pakkasten aikaan tuli suruviesti Juha Vartevan äkillisestä menehtymisestä. Tieto kosketti valtaisaa joukkoa laulu- ja musiikkiystäviä sekä muita Ääneseudun yhteisöjä. Poikkeuksellisen lahjakas basso ja persoona oli poissa. 

 

– Syntyi ajatus juhlistaa Jussin musiikillista perintöä ja muistuttaa, että musiikki jää ja jatkuu meidänkin jälkeemme. Lauluni-konserttiin saapuvat esiintymään ne musiikkiryhmät, joissa Jussin basso oli luomassa jykevää pohjaansa, sonorelaiset Ritva Lehtonen ja Tiina Soikkeli kertovat. 

Jussin paikallinen laulu-ura alkoi Suolahden Mieslaulajissa ja Äänekosken ja Suolahden mieskuorojen yhdistyessä Mieskuoro Metsoissa. Paitsi kuoron rivistössä Jussi lauloi pitkään myös Norppa-kvartetissa. 

– Jussi oli Kamarikuoro Sonoren perustajajäseniä laulaen sekä kuorossa että kuoron kvartetissa Cantena-4:ssa. 

Kamarikuoro Comes:iin Jussi liittyi 2010-luvun puolella. Kuoro koostuu pääasiassa Jyvässeudulla asuvista laulajista. Kaikkien näiden kuorojen kanssa esiintymisiä on kertynyt sadoittain ja myös matkat ovat kulkeneet ympäri Eurooppaa. 

– Vuonna 2015 perustettiin Metsojen ehdotuksesta lauluryhmä Sonorettes, jonka kanssa Jussi teki kaksi menestyksekästä lauluproduktiota. Kolmas oli jo työn alla. Toteutuksissa on ollut mukana myös musiikin todelliset moniottelijat Hannu Wacklin ja Kyläpelimannit. 

Nyt on luvassa muistokonsertti, jonka tuotolla halutaan auttaa Jussin sydäntä lähellä olevaa Urhon junioritoimintaa.  

– Kovana urheilumiehenä Jussin pitkäaikainen ja harras toive oli, että kaikille lapsille ja nuorille tarjoutuisi mahdollisuus liikunnan harrastamiseen varallisuudesta riippumatta.

Konsertissa halutaan juhlistaa suomalaista kuorolaulua ja -perinnettä sekä Jussin musiikillista testamenttia. Konsertissa maalaillaan sielunmaisemaa Keiteleen järvistä ja metsistä ja rakkaasta kotiseudusta.

– Annetaan iso käsi suurelle miehelle!

Juha Vartevan muistokonsertti Suolahtisalissa la 21.9. klo 17

Lippu 15 € 

Vastaa