Keskimaa lomauttaa lähes neljäsataa työntekijää


Eilen loppuun saatetuissa yhteistoimintaneuvotteluissa lomauttamisuhan alla oli 724 työntekijää.

 

Keskimaa tiedottaa, että lomautus koskee 387 työntekijää ravintoloissa, ABC-liikennemyymälöissä, Sokoksella ja Kodin Terrassa. Lomautusten kesto on maksimissaan 90 päivää. Toimipaikkakohtaisia lomautusmääriä ei julkaista.

− Maaliskuun aikana myynnit ja asiakasmäärät ravintoloissa, hotelleissa, ABC-liikennemyymälöiden sisäkaupassa sekä tavaratalokaupassa ovat romahtaneet rajusti. Tämän seurauksena valtaosa Keskimaan ravintoloista sekä hotelli Alexandra on suljettu toistaiseksi 24.3. alkaen. Osa toimipaikoista on jouduttu sulkemaan jo aiemmin. Pandemia on tuonut eteemme ennennäkemättömiä haasteita, joita emme vielä muutamia viikkoja sitten osanneet kuvitellakaan, Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä kertoo yhtiön tiedotteesssa.

Keskimaa työllistää ravintoloiden, liikennemyymälöiden ja Sokoksen henkilökuntaa ruokakaupan työtehtäviin. Lomautettaville annetaan myös mahdollisuus pitää pitämättömät vuosilomat ennen lomautusta, jotta palkkaa voitaisiin maksaa työntekijälle mahdollisimman pitkään. Äänekoskella lomautuspäätös koskettaa vain Hirvaskankaan ABC:n työntekijöitä.

− Toistaiseksi päätökset on tehty sen mukaan, että Hirvaskankaan ABC palvelee vielä normaalein aukioloajoin. Seuraamme kuitenkin viranomaismääräyksiä esimerkiksi ravintoloiden sulkemisen suhteen. Tilanne siis elää, Antti Määttä kertoi ÄKSälle tiistaiaamuna.

Keskimaa työllistää Keski-Suomessa yli 2000 työntekijää.

Vastaa