Keskimaa sulkee ABC-asemien ravintolat – Hirvaskankaalle poikkeusaukioloajat


Osa liikenneasemista suljetaan kokonaan, Hirvaskangas ja Vaajakoski jatkavat toimintaansa ruokakauppoina.

Osuuskauppa Keskimaa on päättänyt sulkea perjantai-iltana 27.3.2020 kaikkien Keskimaan ABC-liikennemyymälöiden ravintolat. Keskimaan alueen seitsemästä ABC-liikennemyymälästä ABC Viitasaari, ABC Joutsa, ABC Keuruu ja ABC Palokka suljetaan kokonaan toistaiseksi. ABC Keljonkangas, ABC Hirvaskangas sekä ABC Vaajakoski palvelevat lauantaista alkaen ruokakauppoina klo 6–22 aukioloajoilla. Polttonestejakelu jatkuu normaalisti kaikissa liikennemyymälöissä.

− Haluamme kantaa vastuumme epidemian rauhoittamiseksi, ja siksi suljemme Osuuskauppa Keskimaan ABC-liikennemyymälöiden ravintolat jo ennen kuin hallituksen esitys saa eduskunnassa hyväksynnän. ABC Marketimme Hirvaskankaalla, Keljonkankaalla sekä Vaajakoskella ovat osa paikallista ruokahuoltoa ja antavat ihmisille mahdollisuuden asioida oman asuinalueen marketissa. Lisäksi asiakkaat voivat ostaa kahvia mukaan ja Hirvaskankaalla jatkamme Hesburgerin take away -myyntiä, toteaa Osuuskauppa Keskimaan ABC-liikennemyymälöiden ja polttonestejakelun toimialajohtaja Heikki Tervanen.

Hirvaskankaan ja Vaajakosken liikennemyymälöiden aukiolo Keski-Suomessa on tärkeää myös ammattiautoilijoille, sillä ne tarjoavat heille tauko- ja wc-tilat valtakunnallisesti tärkeän väylän varrella.

Osuuskauppa Keskimaan liikennemyymälöiden sulkemiset ja toiminnan sopeuttaminen vaikuttavat henkilöstötarpeisiin. Liikennemyymälöiden sulkemisten sekä toiminnan supistamisten vuoksi tilanteen edellyttämät lomauttamiskeskustelut liikennemyymälöiden henkilökunnan kanssa ovat parhaillaan käynnissä.

− Haluamme tässä vaikeassa tilanteessa toimia vastuullisesti ja teemme osaltamme kaikkemme yhteiskunnan hyvinvoinnin parhaaksi. Keskimaa on sulkenut jo aiemmin tällä viikolla lähes kaikki ravintolansa Jyväskylästä, joten tämä on jatkumo tähän valitettavaan tilanteeseen, summaa Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä.

Vastaa