Kimmo Kinnusen aitoa MM-keihästä ei ole kenties enää olemassakaan


Kimmo poseerasi ÄKSälle 20. MM-juhlavuonnaan yllään kilpailujärjestäjän lahjoittama kimono ja rinnassa alkuperäinen kilpalappu. Kädessä alkuperäisen näköinen keihäs sekä kopio kultamitalista. Keihäs, jolla MM-kulta kiskaistiin, on kisajärjestäjien hallussa.

Äänekosken kaupunki tiedotti, että Kimmo Kinnusen MM-voittokeihäs sijoitetaan Äänekoski Areena Pankkarin Wall of Local Heroes -näyttelyyn. Kyseessä on pienimuotoinen uutisankka.

 

ÄKS julkaisi viime viikolla kaupungin tiedotteen, joka kertoi kyseisen keihäsuutisen. Tarkkasilmäiset lukijamme ottavat yhteyttä toimitukseen.

– Ei ole oikea keihäs. Keihäs, millä Kimmo heitti MM-kultaa, oli oranssi, tulee viestiä toimitukseen useammaltakin taholta.

Kaivoimme juttuarkiostoamme, ja tulimme vakuuttuneeksi, että asia on näin. Tiedotteen mukana tullut valokuva paljastaa, ettei kyseessä voi olla voittokeihäs. Otetaan vielä puhelu itse maailmanmestarille.

– Keihäs on oikea keihäs, mutta ei se, jolla kisasin Tokiossa, vastaa Kimmo Kinnunen Dubain helteestä.

Kimmo kertoo, että keihään kopio löytyy Pihtiputaan keihäsmuseosta.

– Kilpailuissa heitettiin kisajärjestäjien keihäällä, eikä sitä matkaansa sieltä saanut. Se oli merkiltään Sandvic, joka on tätä nykyä Nordic.

Äänekoskelainen Niilo Tervanen osti hyväntekeväisyyshuutokaupasta Kimmon keihään, jolla rahoitettiin mammogarafialaitteen saamista. Tämä keihäs tullaan sijoittamaan Pankkarin näyttelyyn.

– Huutokaupattu keihäs oli Apollon keihäs, Kimmo kertoo.

Kaupungin lähettämä tiedoite: 

Kimmo Kinnusen MM -91 voittokeihäs esille Äänekoski Areena Pankkarin pysyvään näyttelyyn

Vastaa

  1. Pekune

    Hyvä juttu, että näitä valeuutisia tai virheellisiä uutisia oiotaan, kun virhe huomataan. Toisin lienee itäisessä naapurimaassamme.

    Vastaa