Kipinä haki sarjapisteet Joensuusta

03.11.2019 11:34
Kipinä kyykytti Katajaa. Kuva: Keijo Korhonen
Kataja Basket II – Kipinä 7278 (3837)

Kataja Basket II ja Kipinä pelasivat  tiukan väännön sarjapisteistä Joensuussa. Tasaista fyysistä vääntöä  riitti läpi ottelun, jaksot (24-20, 14-17, 13-15, 21-26).

Katajan joukkueessa oli kokeneita pelaajia, osalla  sarjakokemusta Korisliigasta. Isokokoiset korinaluspelaajat, Huolilan Tommi ja Kortelaisen Valtter pysyivät vieraiden pihdeissä, Kipinä ei antanut heidän helppoja koreja nostella. Kipinän puolustus toimi läpi ottelun mallikelpoisesti ja tarvittaessatuplattiin kahdella pelaajalla, kun kaveri kääntyi korille.

Jarmo Uecker, Lauri Jäntti ja Ville Pyykkönen pitivät Kipinän päätä pinnalla avauspuoliskolla. Sami Mäntymaa keskittyi puolustustehtäviin, kun heitto ei kulkenut. Puolustaminen oli Kipinän voiton avainheittopelin takkuillessa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: Keijo Korhonen

Kataja vei neljännen jakson alun 10-0, kotikatsomossa uumoiltiin jo Katajan ottavan sarja-avauspisteet kotiin. Ei katkennut Kipinän selkäranka Katajan johtoon, vaan vieraat aloittivat tiiviin taka-ajon. Hetkessä Katajan reilu johto kaventui 4 pisteeseen, lukemiin 62-58.

Kun ottelua ratkaistiin, nousi Sami Mäntymaa esiin vaikean avausjakson jälkeen, kolme jaksoa Sami haki heittoansa. Ratkaisuvaiheessa Samin kokemus alkoi näkyä. Ottelun kannalta Samilta tärkeä kakkonen sisään tasoitti ottelun pisteisiin 64-64.

Kataja ei helpolla sarjapisteitä vieraille kuitenkaan luovuttanut, vaan siirtyi kolmosella uudelleen johtoon 70-67. Kipinä turvautui aikalisään ja sai koottua rivinsä, Ville Pyykkösen kakkosella Katajan johto kaventui pisteeseen (70-69), tasoittava vapaaheitto Villeltä livahti ohi.

Pelin viimeisellä minuutilla ote kääntyi Kipinälle, ottelu ratkesi Katajan menetykseen. Katajan avaussyöttö päätyi Lauri Jäntin käsiin. Loppunumerot ottelussa Kipinä viimeisteli vapaaheitoilla. Sami Mäntymaa 1+1  ja Lauri Jäntti 1+1+1.

Kipinä pelaa seuraavan kotiottelunsa Pankkari Areenalla. Kipinä – Mikkelin NMKY 16.11.2019 klo 17.

Kipinän pistemiehet: Pyykkönen Ville 11, Uecker Jarmo 21, Tani Aleksi 5, Mäntymaa Juuso 2, Haapasaari Juuso 7, Jäntti Lauri 12, Sironen Mika 2, Mäntymaa Sami 18.

Teksti ja kuvat: Keijo Korhonen