Kipinälle pituutta korin alle ja juoksuvoimaa takakentälle


Kuvassa vas. Aleksi Tani, Ville Pyykkönen, Juuso Haapasaari ja päävalmentajana Joni Hautsalo. Kuva: Koiviston Kipinä

Kipinän historiallinen avauskausi 2018-19 II-divisioonassa meni joukkueena mallikkaasti. Kipinä sijoittui sarjassa neljännelle sijalle.

 

Kaakkoinen lohko oli kovatasoinen, siitä esimerkkinä oli Lappeenrannan Namikan nousu I-divisioona B:hen valmentaja Tommi Koskisen luotsaamana. Tulevalla kaudella Koskinen on Huiman edustusjoukkueen peräsimessä.

Joukkue saa korinalle lisää pituutta, kun Ville Pyykkönen 199cm liittyy Kipinän joukkueeseen, Pyykkösellä on myös mestaruussarjakokemusta. Lisäksi hän on pelannut Sami Mäntymaan ja Joni Hautsalon kanssa samassa joukkueessa. Pitkässä päässä on jo ennestään Lauri Jäntti 200 cm, Teemu Häkkinen 197 cm, Sami Mäntymaa 193 cm ja Jarmo Uecker 193 cm.

Kipinän takakenttä vahvistuu äänekoskelaistaustaisilla Juuso Haapasaari 184 cm ja Aleksi Tani 178 cm. Juuso Haapasaari pelaa kesän FCV Vaajakoskella 2-divisionaan jalkapalloa. Juuso pelasi viimekaudella koripalloa Keski-Suomen koripalloliigassa tehokkaasti. Aleksi Tani on juniorivuosilta Huiman kasvatti. Takakentän perusrunko pysynee lähes samana.

Joukkueesta poistuneet Kaapo Saarentausta keskittyy opiskeluun ja varusmiespalveluun sekä valmentaja Hannu Koivunen palaa Huimaan kakkosvalmentajaksi.

Kipinän valmennuksesta vastaa kolmikko, päävalmentajana Joni Hautsalo, apunaan Eero Oksanen ja Sami Mäntymaa.

Kipinän kotipelit pelataan uudella Pankkari Areenalla.

kuva ja teksti: Koiviston Kipinä

Vastaa