Kohtaamisia lukiolla: Biotalous- ja juustomessut jatkuvat huomenna


CP Kelcon pisteellä voi nähdä, mistä kaikesta sellupohjaista CMC:tä löytyy. Esittelijöinä muun muassa Pirkko-Leena Hakkarainen (vas.) ja Liisa Antila.

Biotalous- ja juustomessuilla ääneseutulainen osaaminen kerääntyy yhden katon alle. Lue messutunnelmat tästä!

Hyvää meininkiä 

Neljättä kertaa järjestettävät biotalous- ja juustomessut keräsivät jälleen suuren joukon kiinnostuneita Äänekosken lukiolle. Organisaattori Pekka Häyhä viiletti hatun sulka suorana koko päivän edestakaisin, mutta ehti huikkaamaan ohimennen toimittajalle, että meininki on hyvä ja sää hellii.

– Jos tulee liian kuuma, voi mennä lukion sisätiloihin. Etenkin liikuntasalissa on ihanan viileää, Häyhä vinkkasi.

ÄKS yhytti Keitelejazzin pisteeltä Jukka Vehkalan, joka kertoi festarivalmisteluiden olevan jo hyvässä vaiheessa.

– Tilanne on hyvä, palaset alkaa hahmottua. Lipunmyynti on käynnistynyt edellisvuosien tapaan, mutta yllätyksenä on tullut, että torstain Kingston Wall -ilta on todella suosittu jo nyt, Vehkala kertoo.

Keitelejazz edustaa paikalla myös lauantaina lippu- ja paitamyynnin tiimoilta.

 

Sellua siellä ja täällä

CP Kelcon pisteellä Pirkko-Leena Hakkarainen ja Liisa Antila maistattavat vaniljajuomaa ”CMC:llä ja ilman”.

– Oho, tää on paljon parempaa CMC:n kera, tuumaa maistaja. Tiskin takana esittelijät nyökkäilevät: Äänekosken tehtaan tuotos antaa tuotteelle kermaisuutta.

CMC eli karboksimetyyliselluloosa on yleisimmin tunnettu nimellä E466. Se on selluloosajohdannainen, jolla voidaan säädellä hammastahnan, smoothien tai vaikka nuudelikastikkeen juoksevuutta.

– Sitä voidaan käyttöö elintarvikkeiden rakenteen parantamiseen sekä muun muassa pesuaineissa, estämään lian uudelleentarttumista. Viemme sitä etenkin Aasiaan paljon, mutta hyvin todennäköisesti suomalaisestakin tuotteesta löytyvä CMC on lähtöisin Äänekoskelta, Liisa Antila kertoo.

Kesätapahtumat kiinnostavat

Äänekosken matkailu- ja markkinointikoordinaattori Saana Peurasaari esitteli Äänekosken kaupungin pisteellä painotuoretta tapahtumakalenteria, johon on kerätty lähinnä päivä- ja perhetapahtumia.

– Tapahtumat selkästi kiinnostavat ihmisiä. Moni ottaa mukaansa esitteen ja toivoo, että verkossakin tapahtumakalenteri pysyisi aktiivisena. Sinne kannattaa aina ilmoittaa oma tapahtumansa: järjestäjille vaan lisää rohkeutta laittaa ilmoituksia, Peurasaari tsemppaa.

Kaupungin tapahtumakalenteri löytyy osoitteesta www.aanekoski.fi/tapahtumakalenteri.

Loukkaantuminen pysäyttää vain hetkeksi

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Aino Pulkkinen kinkkaa vastaan kainalosauvoilla. Mitä kummaa!?

– Minulla on rasitusvamma jalkapöydässä. Ensi viikolla saan tietää, pääsenkö kisaamaan. Mutta nyt on aikaa lukea kirjoituksiin ja pitää kesälomaa – viimeksi varmaan lapsena ollut pidempi kesäloma, Pulkkinen juttelee sponsorinsa Omatimpurin esittelypisteellä. Pulkkisen ja Timpuri-Esa Huovila kohtasivat toisensa vuosi sitten juuri täällä, biotalous- ja juustopäivän tapahtumassa.

– Aino oli haastateltavana ja harmitteli, etteivät paikalliset yritykset sponsoroi häntä. Huomasin, että Ainolla on mahtavan positiivinen fiilis somessa ja kasvokkain, ja mietin, voisinko pienyrittäjänä osallistua edes pienellä summalla. Lähdimme hiomaan sopimusta ja syksystä saakka olen tukenut Ainon uraa, Huovila kertoo.

Pulkkinen toteaa, että sponsoreiden tuki on erittäin tärkeää yksilöurheilijalle.

– Tukijat mahdollistavat, että voin keskittyä täysillä urheiluun. Olen edelleen äänekoskelainen, vaikka asunkin Jyväskylässä, ja kannan ylpeänä paikallisten yritysten logoja. Voin näyttää maailmalle, mitä kaikkea osaamista Äänekoskelta löytyy. Täällä kirjanikin ovat, Pulkkinen paljastaa.

Biotalous- ja juustomessut vielä lauantaina 8.6.2019 klo 10-15 Äänekosken lukiolla. Kuhnamontie 5B, 44100 Äänekoski. Vapaa pääsy.

Katso kuvagalleria perjantailta:

Vastaa