Koripallolegenda ”Spike” Lindholm jännittää Huiman puolesta


Raimo Lindholmilla on HS:n juttu ToPo-ottelusta, jossa Noora oli hyvin esillä.

Raimo ”Spike” Lindholm on ainoana suomalaisena pelannut koripalloa kaksissa olympiakisoissa. Tämän kevään SM-finaaleissa hän jännittää Huiman puolesta kotonaan Helsingissä.

Ensi syksynä 84 vuotta täyttävä Raimo Lindholm oli Suomen maajoukkueessa, joka pelasi Helsingin olympiakisoissa 1952. Siitä ryhmästä hän oli ainoa, joka pelasi maajoukkuetasolla vielä 1964, kun Suomi selvisi Tokion olympiakisoihin.

Mannisen Uolevin muistan hyvin, Lindholm sanoo ÄU:n kasvatista, joka myös oli Tokion joukkueessa.

Helsingissä Työväen Mailapoikien riveissä useita SM-mitaleita saanut Lindholm ei koskaan käynyt pelaamassa Äänekoskella, sillä Huiman miesten nousu pääsarjoihin osui vasta myöhemmille vuosikymmenille.

Nyt hän on kuitenkin seurannut tiiviisti Huiman naisten edesottamuksia SM-sarjassa ja pudotuspeleissä. Syynä on se, että hänen tyttärentyttärensa Noora Lakaniemi pelaa Huiman riveissä.

– Noora on lyhyt, mutta hän on hyvä tsemppaamaan ja ottamaan levyreitä, ”Spike” luonnehtii.

Koripallosuku on vahva, sillä Lindholmin tytär eli Nooran äiti Riitta Lakaniemi ehti urallaan voittaa kaksi mestaruutta Sampo Basketin riveissä ja pelata 34 maaottelua.

Lindholm iloitsee Nooran ensimmäisestä SM-mitalista.

– Vastus on kyllä kova, Catzilla on niin pitkiä likkoja. Kyllä Huima ainakin yhden pelin voittaa, Lindholm ennakoi ennen keskiviikon toista finaalia.

Vastaa