Koronavirus: Suolahden Viljo´s pistää ovensa kiinni lauantaina valomerkin jälkeen tartuntojen ehkäisemiseksi


Ravintola Viljo´s ei avaa oviaan – ei ainakaan toistaiseksi.

Ellei ylemmältä taholta tule käskyä aiemmin, sulkee Suolahden Ravintola Viljo´s ovensa koronaviruksen vuoksi lauantaina valomerkin päätteeksi. Jos mahdollista, ovet avataan seuraavana perjantaina. Ravintola tiedottaa aiheesta Facebook -sivuillaan.

 

Ravintoloitsijoita on somessa puhuttanut koronaviruksen tuoma linjattomuus aukioloaikojen suhteen. Kun kerran kielletään yli 10 hengen kokoontumiset, saa ravintola olla auki, eikä sisäänpääsyä tarvitse rajoittaa.

– Jos kirjastotkin on tartuntavaaran vuoksi kiinni laitettu, niin vaikea kuvitella että baarit olisivat vähemmän riskialtis ympäristö. Koko ravintola-alaa ajatellen olen päättänyt yrittää jatkaa ”normaalia” toimintaa kunnes käsky tulee korkeammalta taholta vaikka se tuntuu omalla tavallaan jopa typerältä, Viljoksen Facebook -sivuilla kerrotaan. 

Alalle tyypillisen hiljaisen alkuvuoden jälkeen virus iski pahimpaan mahdolliseen aikaan.

– Juuri kun vilkastuminen olisi alkamassa ja silloin kun kassat ovat tyhjimmillään. Mikäli yrittäjinä itse teemme ratkaisun sulkea  yrityksemme. olemme aivan tyhjän päällä. Mikäli taas koetamme jatkaa sen aikaa, kunnes meidät käsketään sulkemaan, uskon, että silloin myös ravintoloita on pakko jotenkin auttaa tilanteessa, jossa rahaa ei tule enää mistään. Ainoastaan laskut saapuvat, Viljoksen sivuilla harmitellaan.

Viljo´s sulkee tänään karaoken, bingon ja pokerin. Lauantaina valomerkin jälkeen ovi pannaan kiinni ainakin perjantaihin saakka. 

Ravintoloitsija Matti Leppänen kertoi ÄKSälle aiemmin, että on sulkenut Uuraisten Viljoksen jo viime sunnuntaina.

– Nyt on menossa melkoinen ravintoloiden pudotuspelit Suomessa, Leppänen huokaa.

Äänekoskella Pub Markus sulki ovensa koronavaaran vuoksi 18. maaliskuuta.

Vastaa

 1. kummaa..

  Eikö olisi parempi ottaa varman päälle ja sulkea ovet heti eikä odottaa lauantaihin asti?

  Vastaa
 2. Kim jong äksä

  Elikkä sen asian arvostelu että avaa perjantaina uudestaan on kielletty. Näkee äksän yksipuoleisen kannan tähän asiaan. Sensuuri kuuluu venäjälle.

  Vastaa
  1. yllapito Artikkelin kirjoittaja

   Emme julkaise kommentteja, jotka loukkaa. Nyt on yrittäjillä aivan tarpeeksi huolta taloudellisten tappioiden myötä. Työpaikat ovat vaarassa, siinä on huolta myös koko yhteiskunnalle jota kantaa. En näe tarpeelliseksi lähteä julkaisemaan kommentteja, jotka suotta tässä tukalassa tilanteessa yrittäjiä rassaavat. Sinulle Kim jong äksä, joka julistat, että sensuuri kuuluu Venäjälle, tulet itse kommenttisi kanssa nimimerkin ja keksityn sähköpostin kanssa linjoille,sensuroit itse itsesi.
   Koetetaan nyt päästä fiksusti läpi tämän erittäin vaikean ajan, toinen toistamme ymmärtäen ja erityisesti kunnioittaen.

   Marjo Steffansson, päätoimittaja ÄKS

   Vastaa