Koulunmäen yhtenäiskoulun oppilaille siivet selkään Olympiakomitean urheiluakatemian ja Metsä Groupin avulla


Metsä Group lahjoitti valtavan määrän valmennustunteja Koulunmäen yhtenäiskoululle. Liikunnan riemua lahjoittamassa ja vastaanottamassa biotuotetehtaan johtaja Ilkka Poikolainen, Koulunmäen yhtenäiskoulun rehtori Mauri Kangaskesti, koordinoija Pena Ranta ja Jyväskylän Urheiluakatemian akatemiakoordinaattori Aki Karjalainen

Metsä Group on Olympiakomitean urheiluakatemioiden Nuorelle siivet -kampanjan yritysyhteistyökumppani. Myös Äänekoski sai merkittävän siivun valmennusta. 

 

Osana kampanjaa Metsä Group lahjoittaa stipendejä kahdeksalla eri tehdaspaikkakunnallaan. Keskiviikkona oli Äänekosken vuoro. Koulunmäen yhtenäiskoululle valmennusta. Yhteensä paikkakunnille lahjoitettiin 30 000 tuntia, jolla saadaan resurssia valmennukseen. Tunnit koordinoidaan Olympiakomitean urheiluakatemioiden Nuorelle siivet -kampanjan kautta Äänekosken Koulunmäen yhtenäiskoulun seiska- ja ysiluokkalaisille.

– Lahjoitus konkretisoituu yläasteikäisten koulupäivän aikaisten valmennustuntien muodossa. Näin nuoret voivat yhdistää liikunnan ja koulunkäynnin sujuvalla tavalla. Tutkimusten mukaan liikuntaa tulisi harrastaa 20 tuntia viikossa, jotta pääsee tavoittelemaan huippua. Kaikista ei tule välttämättä huippu-urheilijoita, mutta kipinä kantaa pitkälle, kertoi Aki Karjalainen, Jyväskylän urheiluakatemian akatemiakoordinaattori.

Tulevana lukuvuonna löytyy Koulunmäeltä kaksi liikuntaluokkaa, joihin osalliseksi pääsee 44 seiska- ja ysiluokkalaista. Äänekoskella Urheiluakatemia on toiminut jo kolmen vuoden ajan. Äänekoskelle kohdentuva tuntimäärä on huomattava, sellainen, jolla liikuntaluokkia voidaan pyörittää valmennuksen osalta.

– Luokalle mahtuu 22 oppilasta. Viime vuonna jouduimme karsimaan oppilaita, kun kiinnostus oli suuri. Karsinta tapahtuu Olympiakomitean laatimilla testeillä, rehtori Mauri Kangaskesti sanoo.

– On upeaa, että saamme valmennusresursseja myös tänne yläkoulun puolelle. Samalla asia tuo muutakin hyvää, kuten sen, että kaupungissa toimivat urheiluseurat tulevat lähemmäksi toisiaan, Pena Ranta iloitsee.

Äänekosken lukiolle on valmennusta akatemia taholta saatu jo kymmenen vuoden ajan.

Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaan johtaja Ilkka Poikolainen kertoi, kuinka Metsä Group yhtiönä haluaa olla mukana tukemassa niin urheilua kuin kulttuuriakin.

– Urheiluakatemia antaa hyviä työelämä- ja yhteistyötaitoja. Yhtiönä haluamme olla nuorten hyvinvoinnin kumppanina, Poikolainen kertoi.

Urheiluakatemia on toiminut 2000-luvun alusta lähtien. Se on antanut siivet muun muassa koripalloilija Lauri Markkaselle ja jääkiekkoilija Olli Määtälle. 

EDIT: Lisätty Äänekosken lukion osuus. 

 

 

Vastaa