Leif Lindemanille patsas Äänekosken torille!


Äänekoskelaiselle laulajalle Leif Lindemanille suunnitellaan patsasta Äänekosken torille.

 
Lindeman on vuosien ajan tuonut Äänekoskelle hyvää julkisuutta musiikkipiireissä ja toiminut hengen nostattajana useissa paikallisissa tilaisuuksissa. Tästä kaupunki haluaa miestä kiittää.

– Hiljaiseksihan tämä vetää. Mutta tietenkin olen kiitollinen, Lindeman kommentoi asiaa.

Patsaan suunnittelijaksi on päätetty äänekoskelainen taiteilija Ari Liimatainen, jonka teoksia on näkyvillä jo muun muassa Ääneseudun Energian katolla ja Kotakennääntien liikenneympyrässä.
– Tässähän tulee meikäläisen patsaita värisuoraksi läpi keskustan! Liimatainen nauraa.

Liimatainen on jo hahmotellut patsasta, muttei paljasta sen olemusta eikä edes materiaalia.

– Ihan näköispatsas ei ole tulossa, mutta kyllä siitä Leifin hyvä fiilis tulee näkymään, Liimatainen vihjailee.

Päätös patsaasta on tehty kuluvalla viikolla kaupunginhallituksen ylimääräisessä kokouksessa. Pykälä patsaasta on liitetty tulevan maanantain kaupunginvaltuuston esityslistalle.

Patsas tulee sijoittumaan Äänekosken torille, jonka tulevaisuus on viime aikoina puhuttanut reilusti. Patsaan idea onkin lieventää huhuja toripaikan hylkäämisestä.
– Tämä on osaltaan kädenojennus torin siirtämistä pelkääville. Torista kaavaillaan kulttuuripuistoa, joka toimisi omana valopilkkunaan Äänekosken keskustassa, myös tulevaisuudessa, monitoimiaukiosta huolimatta, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kari Kiiskinen sanoo.

Torin paikalle kaavaillun puistokeskittymän nimeksi on ehdotettu Satumaata, kuuluisan tangon mukaan.
– Komean suomalaisen tangon mukaan nimetty paikka, jossa on satumaisen kiva ja lupsakka tunnelma, Kiiskinen sanoo.

Valtuusto käsittelee patsashanketta maanantaisessa kokouksessaan.

Vastaa

 1. Alpo-Petteri Kokkonen Pihtipudas

  Jo yli vuosi sitten esitin idean Keskisuomalaisessa. Tosi on!

  Vastaa
 2. eero puistaa päätä täällä

  En usko tämä on aprillia. Ihan pöllö idea, Satumaa vastaava kuin Muumimaa jossa kuitenkin torikauppiaat myy kalakukkoa ja pullaa, palvilihaa ja hyvin harvoin saa tuoretta kalaa. Ja pieru haesoo.
  Onko muillekaan tangokuninkaallisille ympäri Suomen pystytetty patsaista, kysyn vaan. Tähän joku sanoo että kyllä Leihville pitää patsas saada. Ok, jokainen antakoon roponsa erikseen keräykseen eikä sitä kustanneta vanhusten hoidosta nyysityillä rahoilla. Tuskin Leif on tänne turistivirtoja tuonut. Tai jos tuo niin eikö hän voisi istua Citymarketin aulassa joka maanantai näytillä ja antamassa nimmareita. Jos kerran Äänekoski on sama kuin Leif Lindeman.

  Vastaa