Liikuntatoimi tarvitsee lisää euroja – hiihdot tulivat kaupungille kalliiksi


Hiihtokisat tuntuvat kaupungin pussissa. Tunnelma oli viritetty huippuunsa. Yleisö kannusti upeasti aalloilla ja kannustushuudoilla.

Vapaa-aikalautakunnan ja tarkemmin liikuntatoimen vastuualueen käyttötalousmenoissa on tapahtunut muutoksia, jotka edellyttävät lisämäärärahan hakemista kaupunginhallitukselta ja edelleen kaupunginvaltuustolta.

 

Äänekosken Huima järjesti yhteistyössä Äänekosken kaupungin kanssa hiihdon SM-kilpailut maaliskuun lopulla.  Kisojen järjestämiseen oli vuoden 2019 talousarviossa varattu 40 000 euron määräraha. Kisojen kokonaiskustannukset vapaa-aikatoimialalle nousivat kuitenkin 83 100 euroon, eli määräraha ylittyi 43 100 euroa.

Kustannusten ylitys johtui kisojen lumivarmuuden turvaamisesta, sekä kisa-alueen ja latujen valmisteluun ja kunnossapitoon liittyvistä tehtävistä.
 
Lisää euroja tarvitaan myös Suolahden uimahallin rikki menneeseen allashissiin.  Allashissi on tullut käyttöikänsä päähän ja korjauskelvoton. Allashissin uusimiskustannukset ovat arviolta 10 000 euroa.Vapaa-aikalautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että liikuntatoimen vastuualueelle myönnetään 53 100 euron lisämääräraha.

Vastaa

  1. Rasvakaapeli

    Niinpä niin, kyllähän tämä tiedettiin jo talvella kun nilkkasuorana ajoivat tauvotta lumikuormia hiihtoladuille kun jättivät tietkin auraamatta. Nyt olisi helppo hoitaa uimarannatkin kuntoon kun vesi on alhaalla, mutta rahat loppuikin huiman jan hiihtäjien takia.

    Vastaa
  2. En ihmettele

    Lumen kuskaamisen lisäksi Liikuntapuistossa mylläs kaiken maailman koneita tiekarhusta lähtien, konetunnit maksaa. En ole yhtään yllättynyt. Mikä lie ollut hiihtokisojen kokonaishinta veronmaksajille?

    Vastaa