Mielipide: Älä anna populismin harhauttaa!


Vaalipäivä lähestyy ja kuhina kovenee.

Tiedotusvälineet ovat olleet ja tulevat olemaan lähiviikkoina pullollaan vaaleihin liittyviä kannatusmittauksia ja vaalien tulosten ennakointia. Äänestäjien ratkaisuja johdatellaan gallupein, moni haluaa olla voittajan puolella. Varsinainen sisältö siitä mitä kukin puolue todellisuudessa ajaa unohtuu.

 

Edellisissä eduskuntavaaleissa Keskusta oli teemalla Suomi kuntoon. Lähtötilanne Kokoomuksen johtaman  hallituksen jäljiltä, jossa olivat myös SDP, KD, Vasemistoliitto ja Vihreät,  oli todella vaikea. Talous oli kuralla ja lähtötilanne Sipilän hallituksella oli saada Suomi konkurssin partaalta nousuun.

Keskustan johdolla on tehty, mitä viime vaaleissa luvattiin. Suomi on laitettu kuntoon. 140 000 perheessä arki on muuttunut, kun ainakin toinen vanhemmista on saanut työtä. Työllisyyden kasvun myötä julkinen talous on vihdoinkin tasapainossa. Talouden oikenemisen myötä on myös tehty  tekoja kaikista heikompiosaisten puolesta. Takuueläkettä on korotettu kolme kertaa, lääkekattoa laskettu ja pienimpiä sairaus- ja vanhempainpäivärahoja korotettu yhteensä noin sadalla eurolla kuukaudessa.

Osa suomalaisista odotti Keskustalta enemmän ja nopeammin. Nyt vasemmistopuolueet SDP, VAS, Vihreät meuhaavat ylisuurilla lupauksillaan ja eivät kerro millä me suomalaiset heidän lupaamansa asiat pystymme rahoittamaan. Tästä syystä äänestäjän on oltava varuillaan  ja myös tarkkana. Huhtikuun vaaleissa ratkaistaan Suomen tulevaisuus. Myös se onko elämää ja millaista maaseudulla ja kehäkolmosen ulkopuolella.

Nyt kun julkinen talous on nyt kunnossa, Keskusta haluaa kohentaa lapsiperheiden asemaa ja vanhushoivaa, korottaa takuueläkettä ja vahvistaa perusturvaa.

Onkin välttämättömyys että edelleen panostettaisiin työllisyyden vahvistamiseen, koska se on paras tapa pitää huolta hyvinvointiyhteiskunnasta ja rahoittaa myös meille kaikille tärkeä sosiaaliturva. Joka kerta, kun 35 000 suomalaista pääsee töihin, syntyy vähintään miljardi euroa hyödynnettäväksi palveluihin kuten pienten lasten kouluarkeen tai poliisien määrän kasvattamiseen. Tästä syystä Keskusta pitää työllisyydestä huolehtimista seuraavankin hallituksen kärkitavoitteena.

Keskusta on puolueista ainoa, joka haluaa pitää koko laajasta Suomesta huolta ja arvostaa kotimaista ruokaa. Tämän saavuttaminen edellyttää tekoja tasapainoisen aluekehityksen ja suomalaisen maatalouden puolesta.

Kevään vaalikeskusteluissa myös suomalaiset metsät ovat avainasemassa, josta saatava raaka-aine teollisuudelle on meille äänekoskelaisille ja koko Keski-Suomelle tärkeää.  SDP:n ja vihreiden johdolla puunkäyttöä vähennettäisiin nykyisestä. Se tarkoittaisi metsistään elävälle Suomelle sellaista näköalattomuutta. Tätä ei voi hyväksyä.

Keskustalla on Keski-Suomessa 14 todella osaavaa eduskuntavaaliehdokasta. Mauno Vanhala on äänekoskelaisille tuttu lääkäri, työskentelihän kymmenisen vuotta täällä. Kansanedustaja Aila Paloniemi on suorittanut Äänekoskella lukion sekä kansanedustaja Petri Honkosen  mummo ja vaari asuvat Äänekoskella. Heillä kaikilla on osaamista, verkostot sekä vahvat siteet ja halu vaikuttaa myös Äänekosken eteen.

On uusien Suomen arvoisten tekojen aika.

Leila Lindell
maakuntaneuvos
Äänekoski

 

Vastaa

 1. Pekune

  Mitä me olemme tehneet väärin, että ja jos meitä rangaistaan Rinteen pääministeriydellä. Rinnettä on pidetty Suomen tunnetuimpana liittojohtajana, joka on usein uhkaillut lakolla ja rakentanut itselleen tietoisesti ”työmarkkinagangsterin” maineen. Rinteen on arvioitu omaksuneen räväkän lakkotaktiikkansa Risto Kuismalta AKT:ssa. Erton puheenjohtana Rinnettä pidettiin ärhäkkänä ja Toimihenkilöunionin puheenjohtajavaalivuonna monet Erton jäsenliitot käyttivät lakkouhkia neuvotteluaseena.
  Vuonna 2007 Ylemmät Toimihenkilöt YTN tuomitsi Rinteen aggressiiviset puheet ”joilla hän järjestelmällisesti pyrkii hajottamaan toimihenkilökenttää”. YTN:n mukaan Rinne arvosteli heitä jatkuvasti ja heikensi hyökkäilyllään palkansaajien yhteistyötä. Rinnettä on julkisuudessa pidetty ”kestohäirikkönä”, joka riitelee muiden liittojen kanssa ja puhuu aggressiivisesti lakkoaseesta vähän väliä.
  Helmikuussa 2009 Antti Rinne sai finanssivalvonnalta moitteet ilmaistuaan sisäpiiritietoa laittomasti puhelinkeskusteluissa. Rinne paljasti UPM:n ay-johtajille ilmoittamia luottamuksellisia tietoja paperitehtaiden sulkemisista tuntia ennen UPM:n pörssitiedotteen lähettämistä.
  Asiallinen kirjoitus Leilalta ja terveisiä hallitusta puuhaaville: kolmen suurimman puolueen hallitus sopisi jatkossakin parhaiten ts. kolmen kopla pystyisi joustavasti sopimaan kiperistäkin tilanteista nopealla aikataululla. Kekkosen aikaanhan se ei käynyt, kun Kekkonen nimitti hallituksen eikä kokoomuksella (eikä SMP:lläkään) ollut asiaa hallitukseen.
  Rinne erotettiin aikanaan AKT:n järjestösihteerin tehtävästä, kun hän oli ”erehtynyt” laskuttamaan matkakustannuksia kahteen kertaan samoista matkoista ilmeisesti 10000 mk:n edestä.

  Vastaa
  1. Pentti Salminen

   PELOTTAVA RINNE
   Pekunen teksti on kuin suoraan jonkun puoluetoimiston likasanko-osaston tiedostosta lainattua.
   Rinne on pyhäkoulupoika verrattuna vaikkapa Urho Kekkoseen ja Kekkosesta tuli kuitenkin arvostettu presidentti.
   Nykyisessä demokratiassa yhden ihmisen demonisointi on aiheetonta. Diktatuurissa on toisin.

   Pentti Salminen

   Vastaa
   1. Pekka Vainiola

    Penalle tiedoksi, että wikipedia kertoo julkisuuden henkilöistä tärkeimmät faktatiedot. Sitä ei ole saatavissa puoluetoimistojen likasanko-osastojen tiedostoista. Lakkokenraalin maineessa oleva henkilö nostaa karvani pystyyn ja verenpaineeni nousee. Suomen talous ei nyt ole kuralla eikä työttömyys ole samalla tasolla kuin 4 vuotta sitten. Kuinka kukaan voisi kuvitella, että 4:n vuoden kuluttua maamme talous olisi paremmalla tolalla kuin nyt, jos Rinne pääsee johtamaan tätä sirkusta. Tulevat sukupolvet siitä eniten kärsivät, jos talous päästetään kuralle.

    Vastaa