Mielipide asuntojen hinnoittelusta


Muutimme Äänekoskelle keväällä ja myin edelliseltä paikkakunnalta omakotitalomme Tori.fi sivuston kautta kolmessa päivässä. Talo meni kaupaksi realistisella hinnalla, eikä ollenkaan puoli-ilmaiseksi. Äänekoskella taloa olisi ilmeisesti pidetty puoli-ilmaisena. Väitän, että paikallisten asuntovälittäjien tyyliin arvioituna talosta olisi tullut pyytää vähintään 50 prosenttia realistista hintaa korkeampi ja ostajia odoteltaisiin edelleen. Nyt talossa asuu fiksu ostaja, joka oli nopea.

Kun on tutustunut tarjontaan ja pyyntihintoihin Äänekoskella, jää vaikutelmaksi asunnon myyjien ja välittäjien vankka usko mahdottomiin pikavoittoihin. Asuntojen hintakehitys suurimpien kaupunkien ulkopuolella on tilastojen mukaan selvästi laskussa. Ennustukset asuntojen hinnoista näillä alueilla 5-10 vuoden kuluttua ovat synkkiä.

Puhkaiskaa Äänekosken kokoinen kupla ja määritelkää talojenne hintapyynnit realistisiksi. Ja välittäjät voisivat koittaa ymmärtää, että kahdessa vähän pienemmässä kalassa on monesti enemmän syötävää kuin yhdessä isommassa.

Nimimerkki omakotitalon ostaja

Vastaa

  1. Asukas

    Kerro vielä paikkakunta mistä muutitte, antaa enemmän perspektiiviä mielipiteellesi.
    Olen kyllä samaa mieltä kanssasi, asuntokauppa on jumissa kun hinnat on liian korkeita ja Äänekoski on pahasti muuttotappiollinen kaupunki. Väkiluku on tällä hetkellä n.18800 kun muutama vuosi sitten oli yli 20000.

    Vastaa