Mielipide Leila Lindell: Äänelläsi on merkitystä EU-vaaleissa


Eurovaalit häämöttävät jo kuun lopulla. Moni kokee jo jonkin sortin vaaliähkyä uuden eduskunnan ja hallitustunnustelujen myötä. Kuitenkin rohkenen vielä nostaa joukkoon tulevat vaalit ja esittää muutaman painavan syyn sille, miksi kannattaa käyttää ääntään toukokuun 26. päivä.

Euroopan parlamentin päätöksenteossa on paljon asioita, joilla on vaikutuksia elämisen edellytyksiin Suomessa. Tiedossa on, että tulevalla kaudella on käsittelyssä EU:n monivuotinen rahoituskehys sekä alaohjelmat alue- ja rakennepolitiikka sekä yhteisen maatalouspolitiikan uudistuksiin. Kaudella päätetään mm. EU:n tutkimusohjelmista, jotka ohjaavat EU:n toimintaa ja varojen käyttöä vuosikymmeniksi eteenpäin. EU:n päätöksenteolla on myös kauaskantoisia merkityksiä mm. ruuantuotantoomme ja elämisen edellytyksiimme. Erityisesti ilmastonmuutokseen vastataan parhaiten järkivihreydellä, johon pystyy suomalainen päättäjä!

Päätöksen tekijöitä tarvitaan, jotta pystytään turvaamaan suomalaisen ruuan tuotanto, metsien hoito. Nämä kaikki vaikuttavat merkittävästi myös meidän äänekoskelaisten arjessa. Monen alueemme ison yrityksen ja monen perheen talouden kivijalka on riippuvainen  elintarvike- ja metsäteollisuuden tuotannosta. Siitä että tuotteita saadaan tuotettua ja kaupan.

Eu- jäsenyyden hyödyt näkyvät myös arjessa. Monet EU:n toiminnan kautta saadut tukieurot vaikkapa kylien kehittämiseen, yritystoiminnan tukemiseen ovat tulleet käyttöön EU-jäsenyyden kautta. Maakunnan kehittämiseen tarkoitetusta vapaasta rahoituksesta suurin osa tulee Euroopan Unionilta.

Tässä syitä miksi Europarlamenttivaaleissa on tärkeä äänestää.

Keskustalla on erinomaiset ehdokkaat europarlamenttivaaleissa. Mauri Pekkarinen tuntee erinomaisesti Keski-Suomen joka kolkan ja on tehnyt paljon vaikuttajana asioita Äänekosken eteen.

Europarlamentaarikko Elsi Katainen Keski-Suomen naapurista Pielavedeltä, on vahva monialaosaaja. Tunnen Elsin usean vuoden ajalta. Hän on vahva vaikuttaja ja kuuntelee ihmisiä aidosti ja heiltä tulevia näkemyksiä. Hän vie myös positiivisessa mielessä määrätietoisesti asioita eteenpäin. Hänestä voi myös sanoa, että hän tuntee hyvin meille äänekoskelaisille tärkeät asiat ja on erittäin sitoutunut tekemäänsä työhön. Europarlamentissa tarvitaan vahvaa näkemystä ja vastuullista tulevaisuuden rakentamaista.

Elsi Katainen tulee Äänekoskelle to 16. toukokuuta klo 14 S-Marketin pihaan. Tule jututtamaan Elsiä ja kuulemaan hänen näkemyksiään.  Elsi Katainen pitää tärkeänä että ilmastoasiat on esillä. Elsi starttaakin tähän teemaan liittyen kun ollaan Äänekoskella, Tule noutamaan puun taimi, jonka istuttamalla vaikutat positiivisesti ilmastonmuutokseen.

Leila Lindell, maakuntaneuvos, Äänekoski

Vastaa

  1. Petteri Nieminen

    Maurin paikka on kotona.Miehellä ikää jo 73 kyllä on iskenyt järjetön rahan ahneus!

    Vastaa