Mummola-nuoriso Cafen uusi taideteos herätti ihastusta


Jari Pajarin maalaama teos paljastettiin Mummola-nuoriso Cafessa lauantaina 31.8.

Jari Pajari aloitti taiteilun vasta vuosi sitten elokuussa. Sitä on vaikea uskoa todeksi, kun katsoo viimeisintä Mummola-nuoriso Cafen seinälle ripustettua teosta.

 

Jari Pajari sai pari kuukautta sitten taiteellisen pyynnön.

– Minulta toivottiin taidetta nuorille teemalla usko, toivo ja rakkaus. Lähestyin ajatusta, kuinka itse koen nämä asiat, Pajari kertoo.

Teoksesta tuli triptyykki, eli kolmiosainen maalaus. Kukin elementti kuvaa omaa teemaansa yhdistyen yhdeksi kokonaisuudeksi. Teos paljastettiin lauantaina Suolahdessa Via Dian ylläpitämässä Mummola-nuoriso Cafessa. 210×120 senttimetrinen teos herätti ihastusta ja ajatuksia. Pajari sai ottaa vastaa kiitoksia niin paikalle saapuneilta nuorilta kuin teoksen tilanneelta Piia Flink-Liimataiselta.

– Mummola on toiminut puoli vuotta, ja koko sen ajan olemme toivoneet seinälle taidetta. Annoimme maestrolle koon, aiheen ja muuten vapaat kädet, ja olemme lopputulokseen hyvin tyytyväisiä, Flink-Liimatainen sanoi.

Spray-tekniikalla maalattu teos on täynnä pieniä yksityiskohtia. Pohdittavaa riitti, kuinka aivan tavallinen spraymaali taipuu niin pieneen ja tarkkaan jälkeen.

– Olen kehittänyt tekniikkaan omaa kädenjälkeäni, esimerkiksi tämän kohdan olen saanut aikaan muovipussin avulla, Pajari avaa asiaa.

120 teosta tehnyt Pajari on innoissaan harrastuksestaan.

– Kotipihassani on pressutalli, jossa olen taiteillut 17 asteen pakkasellakin. Spraymaali on sellainen vekkuli, että se käyttäytyy eri tavalla helteillä ja pakkasilla, ja tämä täytyy ottaa huomioon, Pajari kertoo.

 

Vastaa