Musakorneri: Dängers – Takaisin Viemäriin


Dängers-yhtye.

Viikon Musakornerissa aiotaan piiloutua ”sinne missä kukaan ei nää”.

 

Tämän viikon Musakornerissa vilkuillaan Pirkanmaalle. Tamperelaisbändi Dängersin Takaisin viemäriin on pehmeää rockia, joka toimii niin taustamusiikkina kuin etkojen, bileiden ja jatkojen toivekappaleenakin. Mustavalkoinen video vie ajatukset sanoman ytimeen.

– Tein himassa ton sointukierron joskus. Otin sen treeneissä esille ja Häsperi hoiti siihen tyylikkään kitarajutun, Purtsi maagisen bassolinjan ja Timi hakkas kompilla loput kasaan. Videosta piti tulla maailmanluokan homma. Oli kopterikamerat, ameriikanraudat ja idyllinen Hämeenlinnan maalaismaisema…no ei toiminu kopteri, kitarat unohtu treenikselle ja käytiin sitten vaan uimassa ja juotiin kaljaa. Hoidettii uudet kuvaukset kuukautta myöhemmin tikkutehtaalla Tampereella ja tönötettii siellä ja auottiin suuta. Nadi Hammouda teki videon että thx vaan sinne, Otto heilauttaa käpälää.

Dängers esiintyy lauantaina Lose the Shoes -jalkapalloturnauksen virallisilla jatkoilla Pub Markuksessa. Miten futis kuuluu Dängersin musiikissa?

– Kai se niin kuuluu että ainakin kengät lähtee jaloista. Ja siis ajatushan on rokkenrollissa ja jalkapallossa aika sama. Rymytään porukalla tervehenkisesti, jotkut divarissa, jotkut maailmalla.

Ja koska jokin roti on oltava Musakornerissakin: mikä on Dängersin kytkös Ääneseutuun?

– Äänekoski, se on ollu mulle kasvupaikka ja bändihommien alku. Sama kaveripiiri pysyny myös mikä on hienoo. Mahtava luonto, ankeet poliisit, jatsit, taiteilijat ja kulttuurivaikuttajat, Louis Banks ja Harry… Toivoa sopii että siellä hommat lähtis rullaamaan, kateus on kaunein kukka, Otto haastaa.

Musakornerissa ihastuttiin kappaleeseen jo nimen perusteella.

– Video, pehmeä laulu ja ihanat rokkisoundit viimeistelevät kokemuksen. Aletaan jo katsella sopivasti raolleen jäänyttä viemärin kantta biisin innoittamana, Musakornerissa suunnitellaan.

Otto – laulu, kitara
Häsperi – kitara
Purtsi – basso
Timi – rummut

Vastaa