Musakorneri: Emmi-Inkeri Rimpilä – Blackbird


Musakornerissa kuullaan herkkää ja ihanaa laululintusta, Emmi-Inkeriä.

Musakornerissa muistutetaan, että jos siivet eivät kanna, niin hymy merkitsee.

 

Levymerkki Mental Beauty Records julkaisi 11.12.2019 neljännen konseptilevyn Oudot laulut vol 4. Tällä levyllä on mukana kaksi Emmi-Inkeri Rimpilän säveltämää ja sanoittamaa kappaletta. Toinen näistä kappaleista on nimeltään Blackbird. 

– Kappale kertoo siitä, kuinka merkityksellisiä rakkaimmat ihmiset ovat silloin, kun kohtaamme elämässämme vastoinkäymisiä, Emmi-Inkeri tiivistää.

Kappaleen on sovittanut Tuomas Rantanen ja myös kuultavat kitara, basso, keyboard ja ohjelmointi ovat hänen käsialaansa.

– Löysin Tuomaksen uudeksi yhteistyökumppaniksi muusikoidet.net wanted -palstan kautta. Emme ole vieläkään tavanneet, mutta yhteistyö verkon välityksellä on ollut sujuvaa. Tiedostoja on palloteltu puolin ja toisin hyvässä yhteisymmärryksessä. 

Emmi-Inkeri on aiemminkin kirjoittanut kappaleita englanniksi, mutta harvemmin. MBR:ltä näytettiin kappaleelle alustavasti vihreätä valoa jo Emmi-Inkerin lähetettyä kuunteluun kappaleesta tekemänsä ensimmäisen kotidemon. Myös kappaleella kuultavan lauluraidan Emmi-Inkeri äänitti kotonaan omalla kalustollaan.

– Tämän kappaleen tyyliin englannin kieli sopi. Kun aloitin kappaleen tekemisen, minulle tuli heti mieleen sana blackbird ja mielikuva mustasta linnusta, joka laulaa bluesia. Lähdin samalta seisomalta tarkistamaan netin sanakirjasta onko tällaista lintua edes olemassa. Mustarastashan sieltä paljastui, Emmi-Inkeri kertoo.  

Kappale kietoutuu tämän surullista bluesia laulavan linnun ympärille. 

– Ihana tunnelma, ja todella yllättävä veto Emmi-Inkeriltä, sillä nyt mennään selkeästi bluesin suuntaan. Anna palaa Emmi-Inkeri, tämä musa vie mennessään! Hetkinen, nyt tämä alkaa kuulostaa jo jatsilta. Tämä täytyy kuunnella heti uudestaan, Musakornerin kellarissa vouhkataan.

Vastaa