Musakorneri: Ilmavoimien soittokunta (evp) – Jääkärimarssi


Itsenäisyyspäivän kunniaksi Musakornerissa vedetään kättä lippaan ja asetetaan jalat marssiaskeliin.

 

Ilmavoimien Soittokunnan eläkeläiset kokoontuivat elokuussa Suolahteen tapaamaan toisiaan ja verestämään myös soittomuistoja. Majuri evp Pekka Kajander kertoo, että samalla päätettiin järjestää myös yleisölle avoin konsertti, jossa keskitytään perinteiseen marssimusiikkiin.

– Perustamisesta lähtien musiikillinen painopiste on ollut kevyessä musiikissa, niinpä henkilöstöä valittaessa pyrittiin löytämään soittajia, jotka tarvittaessa soitintaan vaihtamalla voisivat muodostaa ns. Big Band-kokoonpanon. Juuri tämä Big Band onkin nykyisin Ilmavoimien Soittokunnan varsinainen tavaramerkki, Kajander kertoo ÄKSän jutussa.

Soittokunta aloitti toimintansa elokuussa 1977 nimellä Luonetjärven Varuskuntasoittokunta. Johtajana toimi tuolloin Ossi Minkkinen, joka valitsi ja ohjasi Jääkärimarssin Suolahdessa.

– Tämä on minun sydäntäni lähellä oleva kappale, sillä olen itsekin palvellut jääkäripataljoonassa. Suvussani on myös Saksan jääkäri, jonka muistoa käyn säännöllisesti kunnioittamassa hautausmaalla. Olen ylpeä siitä, että saan nyt esitellä ja esittää teille tämän Sibeliuksen sävellyksen, Minkkinen kertoi konsertissa.

Musakornerin isänmaallinen sivuhaara vetää hartiat taakse ja palaa näihin juhlaviin hetkiin Suolahtisalista tehdyn tallenteen myötä näin itsenäisyyspäivän kunniaksi.

– Tässä vasta tulevat mieleen uhraukset, joita itsenäisen maan eteen on aikanaan tehty. Klassinen konserttikokoonpano on myös hypnoottista katseltavaa: soitinten ja kapellimestarin vuoropuhelu on kuin tanssia, Musakornerin toimittaja huokaa.

Vastaa