Musakorneri: Lauri Haav – Alas


Lauri Haav on jyväskyläläinen muusikko, jonka tänään julkaistun singlen kansikuvan ja videon on tehnyt äänekoskelainen Max Steffansson.

Tämän perjantain Musakornerissa katse kääntyy musiikkivideoon. 

 

Alas -biisin yhteys Äänekoskeen on vahva, sillä musiikkivideon on tehnyt suolahtelaissyntyinen, Markkamäessä asuva valokuvaaja Max Steffansson.

– Laurilla oli idea videon käsikirjoitukseen, jonka muokkasin puhtaaksi ja toteutettavaan muotoon. Kuvasin itse ja editoimme Laurin kanssa yhdessä, Max muistelee prosessin alkulähdettä.

Video kuvattiin yhden päivän aikana Vaajakoskella Visual Friday -studiolla. Videolla näkyvä crossipyörä saatiin lainaksi Sumiaisista.

– Kuvauspäivän lisäksi meni neljä pitkää päivää. Aikataulu oli kohtalaisen tiukka, Max kertaa.

PME Records on vuonna 2012 perustettu yksityisomisteinen Helsingissä toimiva indie levy-yhtiö, jonka rosteriin kuuluu yhteensä vajaa parikymmentä artistia ja yhtyettä useasta eri genrestä. PME Records on palkittu vuoden indie levy-yhtiönä ja sitten vuoden levy-yhtiönä Musiikki&Median Industry Awardseissa vuosina 2017 ja 2018.

– PME:ltä saatu palaute on ollut hyvää, siellä on kaikki ihan fiiliksissä niin biisistä kuin videostakin, Max kertoo.

Lauri Haav on jyväskyläläinen muusikko, jolta ilmestyi tänään uusi single ryyditettynä huikealla musavideolla. Rumba-lehti arvioi tuoreeltaan näin: Nuoren räppärin tuore single osoittaa selkeä kasvua artistina. Jyväskyläläisen ensi vuonna ilmestyvää debyyttiä varten kannattaa pistää korvat hörölle.

Haav käsittelee Alas-kappaleella ei niin terveellä pohjalla olevaa parisuhdetta, jossa on elementtejä narsismista eli toisen kiusaamisesta. Pistää pohtimaan, kuinka suhteissa venytetään kuminauhaa äärimmilleen, annetaan löysää ja taas kiristetään niin että vinkuu. Ja sama toistuu päivästä toiseen, viikosta toiseen, kuukaudesta toiseen ja vuodesta toiseen. Henkinen väkivalta on aihe, joka on seinien sisällä piilossa, mutta toivottavasti siitä puhuminen ja siitä laulujen tekeminen auttaa pääsemään tästä vahingoittavasta väkivallan muodosta irti.

”Työnnä mut alas, en pysty hengittää. Nosta mut takas, jos mä vielä selviin täst. Kun oon kuollut täällä sun kaa jo kahteen kertaan, niin  ei kolmas tätä pahemmaksi tee. Työnnä mut alas.” 

Myös videon kansikuva on Maxin käsialaa, joka on kuvattu, missäpä muualla kuin Suolahdessa. Tänään julkaistu video on aiheuttanut tekijöilleen valtavan palautetulvan.

– Kiitos kaikille palautteesta, ja nauttikaa videosta, Max sanoo.

Musakornerin kellarissa ollaan onnessaan.

– Vedetään nyt oikein kunnolla kotiinpäin: tämä on pysäyttävä, ja tätä täytyy katsoa ja kuunnella repeatilla. Ainakin täällä ollaan korvat höröllä.

 

Vastaa