Musakorneri: Marita Ilmonen – Enemmän kuin saa luvan


Marita Ilmonen laulaa itsensä palkintopallille kilpailusta toiseen.

Musakornerissa kuunnellaan tänään Loistavaa Laulajaa. 

 

Marita Ilmonen sijoittui Loistava Laulaja -kilpailussa hopealle naiset +60 vuotta -sarjassa. Loistava Laulaja -kilpailu laulettiin Vääksyssä viime viikonloppuna. Alkukarsintaan osallistui yli kaksisataa laulajaa, joista semifinaaliin valittiin viisikymmentä, ja loistofinaalissa lauloivat enää 18 kilpailijaa, Marita yksi näistä.

Marita on voittanut huikean monta isoa laulukisaa. Tästä viimeisestä annamme nyt raikuvat aplodit! Upeaääninen tunteiden tulkki ei tarvitse enää go-go-typyköitä, se käy selväksi. Loistava laulaja -finaaliin harjoiteltiin kolme kappaletta, jotka esitettiin orkesterin säestyksellä. Tuomaristoon kuuluivat muun muassa tangokuningatar Kaija Pohjola sekä kuoronjohtaja ja muusikko Arto Ranta.

Äänekoskella asuva laulaja on tuttu näky myös valtakunnallisissa karaokekilpailuissa, ja menestystä on satanut milloin mistäkin päin Suomea. Maritan karaokeharrastus alkoi kaksikymmentä vuotta sitten.

– Silloin jännitti niin kovasti, että mukanani oli aina pari go-go-tyttöä, Marita kertoo.

Ilmosen harrastuksen myötä Musakornerissa intoudutaan pohtimaan karaoken merkitystä suomalaisille. Siitä on jo yli neljännesvuosisata, kun Japanista alkunsa saanut villitys iski jopa härmäläisten tajuntaan vuonna 1991.  Karokessa jokainen on oman elämänsä tähti, keskimäärin reilun kolme minuuttia kerrallaan. Ei haittaa, vaikka mennään nuotin vierestä, edestä tai takaa, pääasia on voittaa itsensä tarttuessaan mikkiin!

Musakorneritoimituksessa karaokeneitsyys on ollutta ja mennyttä.

– Vuosi oli 1994, kun minä lauloin Karaokea ekan kerran. Saattoi se olla ysikuuskin. Debyytti tapahtui Hirven Tallissa ja kappaleena Jambalaya. Tämän jälkeen perustin ystäväni Jallun kanssa duon Jane ja Mansku, jonka bravuuri oli Pojat. Viimeiset vedot on tehty Liimataisen Jaskan siskon kanssa duolla nimeltä Duo Comoba, jonka suosituimmat kappaleet löytyvät Kaj Chydeniuksen tuotannosta, kellarissa paljastetaan.

 

 

Juttua päivitetty 2.11. klo 9.52: Tarkennettu, että Loistava laulaja ei ole karaokekilpailu.

Vastaa