Musakorneri: Ville-Veikko Liekkinen – Ompelija


Kuva kaapattu het näppärästi videolta.

Ville-Veikko Liekkisen Ompelija on pääosin akustisen kitaran ja laulun varaan rakennettu kipale, ja se on ensisingle vuoden 2020 alussa julkaistavalta kokopitkältä.

 

– Mulla ei ole pienintäkään muistikuvaa siitä, mistä Ompelija-kipale sai alkusysäyksensä. Outoa, yleensä muistan aika hyvin mistä kappaleen tai sanojen idea tulee, mutta tämän kaverin kanssa lyö nyt aivan tyhjää.

Musakornerin uupumaton toimittaja ei anna periksi, ei armoa, ja vaatii artistia muistamaan. Juodaan pannullinen teetä ja odotellaan vastausta kuuliaisesti. Pistetään toinen pannu tulille.

– Eikun hei! Nyt palailee hiljalleen… Se lähti liikkeelle kahdesta yksinkertaisesta, ei niin kovin syvällisestä sanasta. Nämä sanat tupsahti mieleen odottellessani tyttöäni soittotunnilta ja laitoin ne puhelimeen talteen. Nips, Naps. Tuosta hauskasta sanaparista muodostuikin sitten Ompelija-kappaleen kertosäkeen kantava ajatus ja muutaman kysymyksen myötä sanat alkoivatkin muodostua: Mistä kuuluu nips naps? No saksistapa tietysti. Kuka käyttää saksia? Simppeli juttu, sehän on ompelija, kertoo Ville-Veikko lähes hengästyneenä hippokampuksen perukoilta pongahtaneesta muistikuvasta.

Toimittaja haluaa tietää lisää: Mitä ompelija tekee saksilla tai mitä se ompelee? Tämä olikin sitten hiukan kimurantimpi kysymys. Vastausta sai odottaa pitkä tovi.

– Ompelija tekee ja ompelee juuri sitä, mitä mieleen juolahtaa liikoja kyselemättä ja lupaa pyytämättä. Tässä kappaleessa näin käy ainakin, Ville-Veikko sanoo painokkaaseen sävyyn.

Kappaletta ryydittää tunnelmallinen, upea video.

– Video on kuvatiin elokuussa Isonkiven rannassa, tästä kiitos Kimmo Kokkoselle ja Valtralle. Videon on kuvasi, ohjasi ja mun kanssa ideoi monessa suhteessa osaava herrasmies Ville Hartikka. Villelle valtaisa kiitos! Videossa haettiin vähän Joulukalenteri-fiilistä hiukan vinksahtaneella otteella. Budjetin, sekä levyn, että videon suhteen, ollessa nolla euroa, täytyy lopputulokseen olla varsin tyytyväinen.

Musakornerissa ollaan iloisia saaduista vastauksista. Yksi asia nousee pintaan.

– Minusta Villen pitäisi vaihtaa alaa, sillä hän on ilmiselvä ompelija. Voiko jättää pikkujouluasun suunnitelmat hänen käsiinsä? Ja biisi: se on taattua tunnelmallista Villeä, onnea sinne Harjusenkadulle pitkäsoiton harsintaan!

 

Vastaa