Opiskelijastipendillä riihikuivaa rahaa – kunhan pidät Äänekosken kotikuntana


Äänekosken kaupunginhallitus päättää opiskelijastipendin jatkosta kokouksessaan 17. joulukuuta. Mahdollista kevään hakua varten opiskelijan kotikunta on oltava Äänekoski jo ennen vuodenvaihdetta.

 

Äänekosken kaupunki jakoi vuonna 2018 opiskelijastipendiä tutkintotavoitteisesti ja päätoimisesti muualla kuin Äänekoskella opiskeleville 18-29-vuotiaille nuorille. Stipendin suuruus oli 350 euroa vuodessa ja se on saajalleen verovapaata tuloa. Stipendi tuli haettavaksi ensimmäistä kertaa tammikuussa 2018 ja stipendi myönnettiin 64 hakijalle.

Stipendin saamisen ehtona oli, että opiskelijan virallinen kotikunta on Äänekoski. Stipendin pystyi siis saamaan, vaikka käytännössä asuisi opiskelupaikkakunnalla, kunhan väestötietojärjestelmään merkitty kotikunta on Äänekoski. Myös ne opiskelijat, jotka olivat jo aiemmin muuttaneet muualle ja vaihtaneet kotikunnaksi opiskelupaikkakunnan, olivat oikeutettuja stipendiin, mikäli vaihtoivat kotikunnakseen Äänekosken ennen vuodenvaihdetta.

Opiskelijastipendillä pyritään kannustamaan Äänekosken nuoria hankkimaan koulutusta ja ammatin. Samalla kotikuntastipendi voi auttaa ylläpitämään elävää suhdetta kotikuntaansa, kun esimerkiksi opiskelupaikkakunnan ja kotikunnan väliseen matkaamiseen jää enemmän rahaa.

Mahdollinen haku käynnistyy tammikuussa 2019. Hakuohjeista ja myöntämiskriteereistä tiedotetaan kaupungin verkkosivulla tarkemmin 18.12.2018. Huomioitava on, että väestötietoihin vuoden 2019 kotikunta määrittyy vuoden 2018 viimeisen päivän tietojen mukaan.

Vastaa