Ostaako kaupunki monitoimihallin? Hintalappu on 5,3 miljoonaa euroa


Nyt on halli myynnissä.

Lehto Tilat Oy on toimittanut kaupungille monitoimihallin ostamiseksi tarjouksensa. Kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle tulee päätettäväkseen lisämäärärahan myöntäminen. 

 

Tarjouksen mukaan valmis rakennus myydään velattomana ja rasitteista vapaana arvonlisäverottomana 5 300 000 (alv.0%) euron hintaan kaupungille. Kauppahinta sisältää rakennuksen lisäksi kiinteistöä palvelevat kunnallistekniset liittymät. Kaupunki ja Lehto Tilat Oy ovat solmineet monitoimihallille 15 vuoden vuokrasopimuksen. Jos kyseinen kauppa toteutuu, vuokrasopimus purkautuu.

 Voimassa olevan pääomavuokrasopimuksen mukaisesti kaupungin käyttötalouskulut kyseisen määräaikaisen vuokrasopimuksen (15 vuotta) ajalta ovat 6,9 miljoonaa euroa. Jos kaupunki päättää ostaa monitoimihallin, niin kaupungin lainakanta lainakanta kasvaa 5,3 miljoonaa eurolla. Kyseistä lainaa on kaavailtu lyhennettäväksi  vuosittain 265 000 eurolla, kun laina-aika on 20 vuotta.
 
Kohteen ylläpitokulut kuten sähkö, siivous, kunnossapito ja vakuutukset kuuluvat molemmissa vaihtoehdoissa, vuokrassa tai omistuksessa käyttäjälle.
Asia tulee kaupungihallituksen pöydälle maanantaina. Esityslistan pykälä tässä

Vastaa

 1. Veronmaksaja

  Ostetaanko rakennus, jonka rakentamista ei ole valvonut kaupungilta kukaan?
  Lehto myy paniikissa , ennen kuin kippaa koko firma.

  Vastaa
  1. Hannu Liimatainen

   Tiloille on kyllä tarvetta ja käyttöä, mutta miten lie hoidettu tuo rakentamisen aikainen valvonta, se ainakin itseäni mietityttää. Pitkällä tähtäimellä tulisi kyllä edullisemmaksikin kuin aiemmin suunniteltu vuokraus.

   Vastaa
 2. ALV 0%

  Olisiko aika tarkastella tuon alkuperäisen vuokrasopimuksen hyväksyneiden asemaa? Kaupunginjohtaja ja talousjohtaja eivät ole tehtäviensä tasolla. Koko halli on täysin tarpeeton ja sopimus joka tehtiin todella typerä. Nyt Lehto olisi myymässä hallia ”alennuksella”… Tosin alunperinkin suostuttiin 4-5 Miljoonaa euroa ylihintaiseen sopimukseen!

  Vastaa
 3. Askoli

  Ostaahan se kaapunti ku halavalla saa – kädet kyynärpäitä myöten jäteläjään?

  Vastaa
 4. KMM

  Ihan sama. Tehkää mitä haluatte. Onneksi muutin pois Äänekoskelta. Mutta ihmettelen kuitenkin, mistä Äänekosken kaupunki löytää yks kaks 5,3 miljoonaa, huh heijaa…

  Vastaa
 5. Otto Normalverbraucher

  Taloussanomat 9.5. Miljoonatappiot tehneen Lehdon osake syöksyi hetkessä 24% ; yt:t heti käyntiin.

  Analyytikko: Rakennuskonserni Lehdon toiminta petti pahasti. ”On lähdetty sellaisiin projekteihin, joita ei ole osattu tehdä.”

  Vastaa
 6. Minna Laine

  Jos tähän riittää rahat, niin muidenkin kuin urheiluihmisten kuuluu saada miljoonansa.

  Vastaa
 7. Petteri Nieminen

  Olisi jätetty uusi paloasema tekemättä ja monitoimihalli.Liikuntatalon yhteyteen keilaradat.Uskomatonta rahan tuhlausta kohta varmaan veroäyri nousee ei tartte ihmetellä että väki vähenee.

  Vastaa