Pankkarin keilahallin ovet aukeavat


Uudessa keilahallissa on panostettu myös visuaalisiin efekteihin.

Äänekosken monitoimihallin yhteyteen aukeava Pankkari Bowling avaa ovensa maanantaina 5. elokuuta.

 

Jyväskylän Liikuntakeskus Hutunkia luotsaavat Tuija ja Jukka Poutiainen ovat silminnähden tyytyväisiä esitellessään Pankkari Bowlingin uusia tiloja Äänekosken monitoimihallilla.

– Pientä viimeistelyä vielä ja sitten alkaa olla valmista. Muutamia huonekaluja ja valoja vielä odotellaan ennen virallisia avajaisia, Tuija Poutiainen kertoo.

Äänekoski on ollut ilman keilahallia siitä saakka, kun Hiskinmäen halli sulki ovensa alkuvuodesta. Nyt Kiepin alueelle aukeava Pankkari Bowling vastaa niin kilpakeilaajien kuin harrastajienkin tarpeeseen. Ovet avataan maanantaina 5.8. kello 14.

– Paine keilaajien puolelta on ollut kova, joten haluamme avata ovet jo nyt, Jukka Poutiainen toteaa.

Sateenkaaren värejä, tulen sävyjä ja Angry Birds -kuvastoa. Viimeisilleen viritetty tekniikka tuo keilaukseen uusia visuaalisia elementtejä.

– Tämä on koko Suomenkin mittakaavassa uutta. Tuohon maskin näytölle voi laittaa vaikka elokuvan pyörimään tai treeneissä näyttää keilaajan suorituksen nauhalta, Jukka Poutiainen esittelee.

Harrastus- ja kilpalaji

Itsekin kilpaa keilaava Jukka Poutiainen kertoo, että Suomi on keilailun huippumaita. Kilpakeilaajien osuus keilahallien kävijöistä on kuitenkin vain kymmenen prosentin luokkaa: suurin osa liikevaihdosta tulee harrastajista. Lajin helppous viehättää kaikenikäisiä ja -kuntoisia.

– Hutungissakin on huomattu, että perheet ovat paljon liikkeellä. Myös yritysten virkistyspäiviä ja kaveriporukoiden tapaamisia järjestetään keilahallilla. Toivomme, että tästä voisi tulla paitsi perhematkailukohde, myös kiva ajanviettopaikka äänekoskelaisille nuorille, Tuija Poutiainen pohtii.

Kieppi kehittyy hiljakseltaan, ja yrittäjien luotto monitoimihallin vetovoimaan on kova. Kasvavalla alueella yrittäminen ei kauhistuta konkareita.

– Tämä on tuttua jo Hutungista. Oltiin ihan keskellä teollisuusaluetta, kun aloitettiin: nyt uutisissakin puhutaan aina Hutungin alueesta ja hyvin menee. Täällä käy varmaan sama juttu, että pian puhutaan Pankkarin alueesta. Uskomme, että tästä tulee hermokeskus Äänekoskelle, Jukka Poutiainen toteaa.

 

Yrittäjien Jukka (vas.) ja Tuija (oik.) Poutiaisen lisäksi Pankkari Bowling työllistää yhden vakituisen ja kaksi osa-aikaista työntekijää.

 

 

 

Vastaa