PeU-Basket pehmitti Huiman


Kalle Koivusen käsi kävi tarkasti Lappeenrannassa. (arkistokuva)

Äänekosken Pankkari Areenalla nähtiin sunnuntaina miesten B–divisioonan kärkiottelu, kun ilman tappiota alkukauden pelanneet Huima ja PeU–Basket iskivät yhteen. Väkivahva perniöläisryhmä käytti kovan pelin sallivan tuomarilinjan paremmin hyväkseen ja marssi voittoon lukemin 68–78 (18–25, 14–15, 17–20, 19–18).

– Tänään sallittiin aika kova käsillä pelaaminen. Siinä sitten tuli vähän sellainen miehet vastaan pojat meininki. Vastustaja pelasi miesmäisesti, koska heillä on kokemusta. Meillä sen sijaan pelaaminen meni araksi, Huiman päävalmentaja Tommi Koskinen kertoi taiston tauottua.

PeU-basket näytti heti ensiminuuteista lähtien, mitä on luvassa. Joukkue liikutti hyökkäyksessä palloa vauhdikkaasti ja viimeisteli kovalla prosentilla läheltä ja kaukaa. Etenkin perniöläisten amerikkalaisvahvistus Trenton Thompson (36/12) oli hurjassa vireessä. Thompson teki avausjaksolla vierasjoukkueen 25 pisteestä peräti 17. 

– Ei meistä kukaan saanut kuriin Thompsonia, Veeti Jämsen siinä taisi parhaiten onnistua. Kaveri oli kyllä todella kovalla pelipäällä, Koskinen ihmetteli. 

Avausjakso antoi suunnan ottelulle, eikä Huima oikein enää päässyt tosissaan uhkaamaan vastustajaa. Perniöläiset pystyivät jatkuvasti sumputtamaan korinalustansa ja ottamaan kovalla puolustuksella vauhdin pois kotijoukkueen nopeista ja puolinopeista hyökkäyksistä. 

– Vastustajalla ei ollut isoa korinaluspelaajaa, kuten meillä eikä me osattu hyödyntää sitä. Ei osattu syöttää palloa korin alle, eikä siten saatu Trenton Claytonilta (14/16) sitä mitä haluttiin. Jos oltaisiin saatu paremmin palloa Claytonille niin samalla kaarelle olisi tullut paremmin tilaa, Koskinen harmitteli. 

Huima esitteli ottelussa myös uuden pelaajan, kun viime kaudella JBA:n ja HoNsU:n riveissä pelannut Tiitus Kuukkanen (2/1) pelasi ensimmäisen ottelunsa. Viime kaudella edelliset ottelunsa pelannut 19-vuotias nuorukainen ei vielä ymmärrettävästi ollut parhaimmillaan, mutta eiköhän otteet vielä kauden edetessä parane. Lisäksi joukkueen riveissä nähtiin ensimmäistä kertaa Jukka Ohtonen (6/4).

Kotijoukkueen paras oli jälleen Kalle Koivunen (21/2), joka upotti kuusi kolmosta 75 prosentin tarkkuudella. Koivunen ei kuitenkaan päässyt vierasjoukkueen kovan puolustuksen takia tuttuun tapaan ajamaan korille. 

Jobin postia Huimalle toi Otto Jämsenin loukkaantuminen. Jämsenin sormi vääntyi ikävän näköisesti pallon tavoittelu tilanteessa. Vamman vakavuus selviää tarkemmissa tutkimuksissa. 

Vastaa